Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Aπόψεις / Άρθρα / «Η ΖΩΗ ΣΕ ΔΥΟ ΡΟΔΕΣ»

«Η ΖΩΗ ΣΕ ΔΥΟ ΡΟΔΕΣ»

Άρθρο του Πασχαλη ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ,
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Α.Υ.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΜΕΛΟΣ Σ.Κ.Α.Υ.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
 
Τι σημαίνουν αλήθεια αυτές οι λέξεις στην Άμεση Δράση και στην Τροχαία; Στην Ελληνική Αστυνομία;
Σημαίνουν να είσαι εκείνος που στην κάθε κλίση του ασυρμάτου θα εκτινάξει την αδρεναλίνη στο φόρτε της που θα ανεβοκατεβαίνει σαν το στροφόμετρο στην μηχανή  και πολλές φορές στο «κόκκινο» για να φθάσεις Πρώτος!  Χρειάζεται να είσαι ικανός, έτοιμος, ότι στην επόμενη στροφή θα τεθείς αντιμέτωπος με έγκλημα, επεισόδιο, θερμό συμβάν, επείγουσα συνοδεία άμεσης βοήθειας κλπ.
Σημαίνουν κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, με τον απαραίτητο εξοπλισμό που αρκετές φορές αναγκάζεσαι να τον πληρώσεις από τη τσέπη σου, να είσαι ο Πρώτος που θα γράψεις αμέτρητα χιλιόμετρα με μεγάλη πιθανότητα για έναν ελαφρύ ή σοβαρό τραυματισμό που θα σου τύχει και που θα σημαίνει ημέρες ή και περισσότερο, «ελεύθερος υπηρεσίας», δηλαδή μειωμένο εισόδημα.
Σημαίνει ότι μετά την άμεση επέμβασή σου σε ότι χρειαστεί είσαι ο Πρώτος, μόνος και δυνατός με μόνη σου ηθική ανταμοιβή το χαμόγελο, το ευχαριστώ του πολίτη που βοήθησες και επιστρέφοντας στην βάση, το χτύπημα στην πλάτη μερικών συναδέλφων που σε νοιάζονται.
Έμπειροι αστυνομικοί της ομάδας Ζ, της Άμεσης Δράσης έχοντας ζήσει πολλά περιστατικά χαμηλού ή υψηλού κινδύνου θα είχαν πολύτιμες συμβουλές να μεταδώσουν σε κοινές περιπολίες και σε ειδικά σεμινάρια με νεώτερους συναδέλφους της ομάδας ΔΙΑΣ ή της Τροχαίας με στόχο  καλύτερα αποτελέσματα δράσης.  Τους έχουμε ανάγκη συχνά και συστηματικά ώστε να μεταδίδουν τις εμπειρίες τους και την γνώση τους για να μειώσουμε σημαντικά τα δυσάρεστα περιστατικά εις βάρος συναδέλφων εν ώρα υπηρεσίας.
Η πολιτεία είχε θεσμοθετήσει αμέτρητα επιδόματα για τους Δημοσίους Λειτουργούς γενικά, όπως επίδομα γραφείου, επίδομα έγκαιρης προσέλευσης , επίδομα ρούχων… κλπ.,  όμως ένα τιμητικό επίδομα Αστυνομικού δικυκλιστή άμεσης δράσης ή τροχαίας ή μάχιμης θέσης στην Ελληνική Αστυνομία, δυστυχώς όχι. Ο νομοθέτης που θα το έπραττε θα κινείτο μέσα στα πλαίσια «απονομής δικαίου».
Σαν επίλογο αυθόρμητα να προσθέσω και να τονίσω ένα ακόμη παράδοξο όπως, όταν ένας Ζητάς καλείται να κάνει σκοπιά σε Προξενείο της Πόλης μας, είναι το ίδιο σαν να απαιτείς από ένα πιλότο πολεμικού αεροσκάφους να κάνει σκοπιά στο στρατόπεδο του!
Στο επανιδείν.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Δείτε επίσης

Τιμή και δόξα στην Ελληνική Αστυνομία

Του δρος Κωνσταντίνου Δούβλη Για τους αναγνώστες μου, δεν είναι μυστικό ότι αγαπώ την έννομη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *