Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Aπόψεις / Ο θεσμικός ρόλος του συνδικαλιστή στα συμβούλια μεταθέσεων και η πρωτοφανής περίπτωση της Θεσσαλονίκης!

Ο θεσμικός ρόλος του συνδικαλιστή στα συμβούλια μεταθέσεων και η πρωτοφανής περίπτωση της Θεσσαλονίκης!

Καθε έτος, το δεύτερο 15ήμερο του Ιουλίου, όπως προβλέπεται και απο τις διατάξεις του Π.Δ. 100/2003 (Κώδικας Μεταθέσεων) συγκροτείται το 5μελες Συμβούλιο Μεταθέσεων, το οποίο εξετάζει και αποφασίζει τις μεταθέσεις εντός της αυτής περιοχής μετάθεσης (εντός ΓΑΔΘ δηλαδή) με υπηρεσιακα και κοινωνικά κριτήρια.

Προς διαφύλαξη και προάσπιση των εργασιακών συμφερόντων και δικαιωμάτων των συναδέλφων, μέλος του Συμβουλίου ειναι και εκπρόσωπος της οικείας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, ο οποίος συμμετέχει στη διαδικασία, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο και προς τούτο διαθέτει και δικαίωμα ψήφου ισότιμα με όλα τα υπόλοιπα μέλη.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, δεν μπορούσαμε παρά να μείνουμε έκπληκτοι διαβάζοντας τη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης!

Ειναι τουλάχιστον εμπαιγμός η δήλωση του ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ να ζητά θέσπιση Κώδικα Εσωτερικών μεταθεσεων, μετά την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας, καθώς κρίνει εκ του αποτελέσματος και εφόσον αποδεδειγμένα έχουν αποφασιστεί πολλές μεταθέσεις χωρίς να τις αιτηθούν οι συνάδελφοι, μεταξύ των οποίων ακόμα και εκλεγμένου Αντιπροσώπου, καθώς και πολλών συναδέλφων που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια των αρχαιρεσιών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Δηλαδη εαν δεν υπήρχαν συγκεκριμένες μετακινήσεις, που να προκαλούσαν την αντίδραση των συναδέλφων δεν θα ζητούσε αλλαγή στον Κώδικα Εσωτερικών Μεταθέσεων;

Εάν δεν ζητούσαμε επιτακτικά την κινητοποίηση και την παρέμβαση της Ένωσης θα είχε ως Προέδρος προχωρήσει στη σύνταξη και την έκδοση σχετικής ανακοίνωσης;

Είναι κοινή διαπίστωση ότι, δυστυχώς, ο εκπρόσωπος της Ένωσης στο Συμβούλιο Μεταθέσεων, που βέβαια ανήκει στην ίδια παράταξη με τον Πρόεδρο της Ένωσης, την ΑΣΠΑ, δεν καταφερε με επιτυχία να εκπληρώσει τα καθήκοντά του και θεωρείται από πολλούς συναδέλφους οφθαλμοφανέστατη η μη επιτυχημένη συμμετοχή του, καθώς δεν έπραξε ούτε καν τα αυτονόητα, που απαιτεί ο ρόλος και η θεση του, με όλες αυτές τις μεταθέσεις με πρωτοβουλία της υπηρεσίας χωρίς τη θέληση των ίδιων των συναδέλφων. Αυτό, εξάλλου, ομολογεί και η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης.

Επιπλέον δε, αποδείχθηκε πως, ο εκπρόσωπος στα Συμβουλία Μεταθέσεων, δεν ήταν καν σε θεση να προστατέψει εκλεγμένο αντιπρόσωπο – συνδικαλιστή για τον οποίο διατάχθηκε μετάθεση χωρις να το επιθυμεί!!! ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ τους υπόλοιπους συναδέλφους; Ενώ βέβαια, αξίζει να σημειωθεί, ότι ακόμα και σε προκάτοχό του, πρώην εκπροσώπου στα Συμβούλια Μεταθέσεων παρελθόντων ετών, διατάχθηκε μετάθεση χωρίς την αίτησή του…!!

Καλούμε το ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ, αλλα και τον τέως (που εντελώς ξαφνικά παραιτήθηκε (;;;!!!!) προ λίγων ημερών αλλάζοντας θεση και πλέον ειναι ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ (!!!) να μας απαντήσουν σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβούν ως προς τα όσα καταγγέλονται, καθώς και τον εκπρόσωπο της Ένωσης στα Συμβούλια Μεταθέσεων ΝΑ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ποια η θεση που έλαβε στις μετακινήσεις που καταγγέλονται.

Οσο τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν για τη στάση τους μένουν αναπάντητα, ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ που τους βαραίνουν ειναι ακομη περισσότερες και πλέον ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ!!!

Ίσως οι ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ τους ειναι μονόδρομος με αυτά τα αρνητικά αποτελέσματα που επέδειξαν!!!

Καλούμε λοιπόν και πάλι τον εκπρόσωπο στα Συμβούλια Μεταθέσεων να μας απάντησει:

– Πόσες μεταθέσεις έγιναν με πρωτοβουλία της υπηρεσίας σε αριθμητικό επίπεδο και ποιοι οι λόγοι τόσων πολλών τέτοιων μεταθέσεων;

– Ποια ήταν η αιτιολόγησή τους ως μεταθέσεις χωρίς την αίτηση του ίδιου του Αστυνομικού;

– Γιατί δεν προέβει σε καμία άμεση ενέργεια, όπως επιβάλονταν εκείνη τη στιγμή, που αποφασίζονταν αυτές οι μεταθέσεις;

Βέβαια ο Πρόεδρος της Ένωσης εκείνη την ημέρα ήταν στην Αθήνα σε συνάντηση με πολιτικό προϊστάμενο, κάτι βέβαια που δεν το θεωρούμε τυχαίο…

Δυστυχώς, ακόμα, ο νεος Πρόεδρος δεν έχει κάνει τις απαιτούμενες συνδικαλιστικές ενέργειες ως εκπρόσωπος των εργαζομένων, εκτος από μία “τυπική και γραφειοκρατική” ανακοίνωση για τις Τακτικές Μεταθέσεις, που όμως δεν αναφέρει συγκεκριμένα το τι έγινε και τι προτίθεται να πράξει.

Η Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης, μέλος του ΕΚΑ, ως ενεργός και υγιής συνδικαλιστικός συνδυασμός, που βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στους συναδέλφους και αγωνίζεται καθημερινα γι’ αυτούς θα γνωστοποιησει όλα τα νόμιμα δικαιώματα των συναδέλφων που μετατέθηκαν χωρις τη θέληση τους ωστε να βοηθήσουμε για την ακύρωση ή την τροποποίησή της, ενώ θα μεταφέρει τη δυσαρέσκεια σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Αστυνομίας.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση μας σχετικά με τα δικαιώματα σας (δείτε την εδώ).

skay_thess_600_300

SKAY_SLOKAN

Find, Like, Share / skaythess facebook, twitteryoutubeinstagram

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …