Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Η απαξίωση των εκπαιδευτών της Γ.Α.Δ.Θ. στη Βουλή

Η απαξίωση των εκπαιδευτών της Γ.Α.Δ.Θ. στη Βουλή

Η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων (Σ.Κ.Α.Υ.) Θεσσαλονίκης συνεχίζει σταθερά να βαδίζει στο δρόμο του υγιούς και δημιουργικού συνδικαλισμού και φέρνει στη Βουλή των Ελλήνων ένα φλέγον θέμα που αφορά το σύνολο των συναδέλφων, καθώς η αναγκαιότητα της εκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού και ο διαρκής εκσυγχρονισμός της ώστε να προφταίνει το διαρκώς εξελισσόμενο έγκλημα είναι αδιαμφισβήτητη.

Δεν θα επιτρέψουμε να απαξιωθούν τόσο σημαντικοί θεσμοί, όπως αυτός της εκπαίδευσης και σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε τους συναδέλφους ανεκπαίδευτους στο δρόμο να κινδυνεύουν καθημερινά!

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ -ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

09-09-2014

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Απαξίωση των εκπαιδευτών της Γ.Α.Δ.Θ..

Η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης,  Σταυρούλα Ξουλίδου,  καταθέτει  αναφορά τηναπό 05/09/2014 επιστολή της Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης.

Στην ανωτέρω επιστολή η Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης κάνει λόγο για την απαξίωσητων εκπαιδευτών της Γ.Α.Δ.Θ..

Συγκεκριμένα,  οι  εκπαιδευτές  διατίθενται  σε  υπηρεσίες  φρούρησης  στόχων,υποτιμώντας έτσι τον εκπαιδευτικό τους ρόλο και περιορίζοντας την αξιοποίηση των εξειδικευμένων γνώσεών τους.

Παρακαλείσθε  όπως  μεριμνήσετε  για  την  επίλυση  των  ανωτέρω ζητημάτων,όπως αυτά αναφέρονται και αναλύονται στην επισυναπτόμενη επιστολή.

Επισυνάπτεται η ανωτέρω αναφερθείσα επιστολή της Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης.

Η καταθέτουσα Βουλευτής

Σταυρούλα Ξουλίδου

Απαξίωση των εκπαιδευτών της Γ.Α.Δ.Θ.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, με τη νέα της πρόσφατη μορφή, θα πρέπει να επανεξετάσει τον θεσμικό ρόλο που έχουν οι εκπαιδευτές της καθώς εκτός του ότι είναι μετρημένοι στα δάκτυλα (μόλις 6-7 άτομα) σε σχέση με το σύνολο των 5.000 αστυνομικών που υπηρετούν στο Νομό Θεσσαλονίκης, τους επιβάλλονται πολύ συχνά  αλλότρια καθήκοντα που δεν έχουν καμία σχέση με την εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα καταγγελίες που δεχθήκαμε αναφέρουν πως οι εξαιρετικοί εκπαιδευτές της Γ.Α.Δ.Θ. διατίθενται σε υπηρεσία φρούρησης στόχων (σκοπιά) κάθε φορά που διατάσσονται αστυνομικά  μέτρα γενικευμένου χαρακτήρα (τελευταία πολύ συχνά με πρόσφατα παραδειγμα τα μέτρα της Δ.Ε.Θ.), γεγονός που υποβαθμίζει τον εκπαιδευτικό τους ρόλο αλλά και δεν αξιοποιούνται οι εξειδικευμενες γνώσεις που έχουν λόγω του αντικειμένου τους. Επίσης καποιες φορές παρατηρείται το φαινόμενο να  χρησιμοποιούνται σε καθήκοντα γραμματειακής υποστήριξης στο Τμήμα Εκπαίδευσης, πράγμα πρωτάκουστο!

Ως Σ.Κ.Α.Υ. προτείνουμε οι εκπαιδευτές σε σοβαρά μέτρα τάξης και ασφαλείας ευρείας κλίμακας να χρησιμοποιούνται και να διατίθενται σε εποχούμενες περιπολίες με κύριο σκοπό και αποστολή τον συμβουλευτικό – εκπαιδευτικό ρόλο των Αστυνομικών που βρίσκονται στο δρόμο και τον εντοπισμό λαθών από τους συναδέλφους, ώστε να αναβαθμίζεται ο επαγγελματισμός, η απόδοση και η ασφάλεια τόσο των συναδέλφων, όσο και των συμπολιτών μας.

Η εκπαίδευση είναι ιερή και πρέπει να προστατευθεί ο ρόλος των εκπαιδευτών, γι” αυτό και τα ανωτέρω μας κάνουν να αναρρωτιωμαστε: Η διοίκηση της εκπαίδευσης σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για να διασφαλισει και να προάγει την καλύτερη απόδοση τους;

 

Η Σ.Κ.Α.Υ. συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων, αποκομμένη από μικροκομματικές τακτικές του παρελθόντος και μέντορες – συμβουλάτορες που ακολουθούν επικοινωνιακές τακτικές τις οποίες αποστρέφεται.

Ως ενεργός συνδικαλιστικός συνδυασμός στηρίζουμε την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και είμαστε ενάντια στον διχασμό και την εσωστρέφεια που συγκεκριμένοι επιδιώκουν στην πόλη μας, απαξιώνοντας το συνδικαλιστικό κίνημα.

Η φωνή μας δυναμώνει συνεχώς, χάρη στην καθημερινή στήριξη των συναδέλφων που μας δίνει δύναμη και κουράγιο και γι΄αυτό τους ευχαριστούμε από καρδιάς.

Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

«πρώτα ο συνάδελφος»

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …