Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Απαξίωση των εκπαιδευτών της Γ.Α.Δ.Θ.

Απαξίωση των εκπαιδευτών της Γ.Α.Δ.Θ.

Η Γενική Αστυνομικη Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, με τη νέα της πρόσφατη μορφή, θα πρέπει να επανεξετάσει τον θεσμικό ρόλο που έχουν οι εκπαιδευτές της καθώς εκτός του ότι είναι μετρημένοι στα δάκτυλα (μόλις 6-7 άτομα) σε σχέση με το σύνολο των 5.000 αστυνομικών που υπηρετούν στο Νομό Θεσσαλονίκης, τους επιβάλλονται πολύ συχνά  αλλότρια καθήκοντα που δεν έχουν καμία σχέση με την εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα καταγγελίες που δεχθήκαμε αναφέρουν πως οι εξαιρετικοί εκπαιδευτές της Γ.Α.Δ.Θ. διατίθενται σε υπηρεσία φρούρησης στόχων (σκοπιά) κάθε φορά που διατάσσονται αστυνομικά  μέτρα γενικευμένου χαρακτήρα (τελευταία πολύ συχνά με πρόσφατα παραδειγμα τα μέτρα της Δ.Ε.Θ.), γεγονός που υποβαθμίζει τον εκπαιδευτικό τους ρόλο αλλά και δεν αξιοποιούνται οι εξειδικευμενες γνώσεις που έχουν λόγω του αντικειμένου τους. Επίσης καποιες φορές παρατηρείται το φαινόμενο να  χρησιμοποιούνται σε καθήκοντα γραμματειακής υποστήριξης στο Τμήμα Εκπαίδευσης, πράγμα πρωτάκουστο!

Ως Σ.Κ.Α.Υ. προτείνουμε οι εκπαιδευτές σε σοβαρά μέτρα τάξης και ασφαλείας ευρείας κλίμακας να χρησιμοποιούνται και να διατίθενται σε εποχούμενες περιπολίες με κύριο σκοπό και αποστολή τον συμβουλευτικό – εκπαιδευτικό ρόλο των Αστυνομικών που βρίσκονται στο δρόμο και τον εντοπισμό λαθών από τους συναδέλφους, ώστε να αναβαθμίζεται ο επαγγελματισμός, η απόδοση και η ασφάλεια τόσο των συναδέλφων, όσο και των συμπολιτών μας.

Η εκπαίδευση είναι ιερή και πρέπει να προστατευθεί ο ρόλος των εκπαιδευτών, γι’ αυτό και τα ανωτέρω μας κάνουν να αναρρωτιωμαστε: Η διοίκηση της εκπαίδευσης σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για να διασφαλισει και να προάγει την καλύτερη απόδοση τους;

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …