Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Η Σ.Κ.Α.Υ. γράφει ιστορία και ρωτάει μέσα στη Βουλή τον κ.Δένδια!

Η Σ.Κ.Α.Υ. γράφει ιστορία και ρωτάει μέσα στη Βουλή τον κ.Δένδια!

Η Σ.Κ.Α.Υ. ως συνδικαλιστικός συνδυασμός-παράταξη που εκπροσωπεί όλους τους Αστυνομικούς κάθε βαθμίδας, χωρίς εξαιρέσεις, επειδή δέχτηκε πολλές καταγγελίες από συναδέλφους μέλη και φίλους της,  με το γνωστό καταγγελτικό και ανεξάρτητο χαρακτήρα της διαμαρτυρήθηκε για μία αδικία στην οποία υπόκεινται περίπου 800 συνάδελφοι Υπαστυνόμοι!

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή μας, που έπειτα από τις αλλαγές που επέφερε ο συνδικαλιστικός νόμος τον Μάρτιο του 2011 με την πλήρη εναρμόνιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, δικαιωμάτων και όρων στην ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία του αστυνομικού συνδικαλιστικού κινήματος, με την εναρμόνιση της εμφάνισης συνδυασμών, προκειμένου να υπάρχει περισσότερη και καλύτερη, ποιοτικά και ποσοτικά, συνδικαλιστική ελευθέρια και πληρέστερη εκπροσώπηση, η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων (Σ.Κ.Α.Υ.) Θεσσαλονίκης προκάλεσε για πρώτη φορά στο πανελλήνιο στην ιστορία του ένστολου αστυνομικού συνδικαλισμού, ΩΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΑΣΗ σχετική επίσημη παρέμβαση στη Βουλή με υποβολή σχετική αναφορά από Βουλευτή του Ν. Θεσσαλονίκης (κα. Σταυρούλα ΞΟΥΛΙΔΟΥ), με την επίκληση της καταγγελίας της.

Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε, ενωμένοι όλοι μαζί στο πλευρό του πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού σωματείου της Ε.Α.Υ.Θ. και της Ομοσπονδίας μας,  της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για την προστασία και αναβάθμιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ, ανεξαρτήτως βαθμού και Υπηρεσίας που υπηρετούν!

Ακολουθεί η ερώτηση προς τον κ.Υπουργό:

Προς: -τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Μη απόδοση ξίφους σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ κατά τα τελευταία έτη.

Η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, καταθέτει αναφορά την από 29-5-2014 επιστολή της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Υπαλλήλων (Σ.Κ.Α.Υ.) Θεσσαλονίκης, στην οποία επισημαίνεται ότι δεν έχουν λάβει ξίφος οι αξιωματικοί των τελευταίων ετών.

Συγκεκριμένα, στην ανωτέρω επιστολή αναφέρεται ότι ολόκληρη η σειρά των Υπαστυνόμων Β’ του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.) του έτους 2012 (109 αξιωματικοί), οι σειρές Υπαστυνόμων Β’ Σχολής Αξιωματικών (Σ.Α.Ε.Α.) και Τ.Ε.Μ.Α. του έτους 2013 (219 και 119 αντίστοιχα), καθώς επίσης και λίγοι αξιωματικοί της Σ.Α.Ε.Α. του έτους 2012 και μερικοί αξιωματικοί του Τ.Ε.Μ.Α. του έτους 2011, δυστυχώς, δεν έχουν παραλάβει το ξίφος τους, όπως ορίζει

το άρθρο 27 παράγραφος 1 της υπ’ αριθ. 8029/2/1-20ια/1999 (ΦΕΚ Β 74/1999) Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, δηλαδή περίπου 500 αξιωματικοί γενικών καθηκόντων.

Επιπλέον, σε λίγες ημέρες θα ορκιστούν ως Υπαστυνόμοι Β’, οι νέοι αξιωματικοί των σειρών της τάξης του έτους 2014, δηλαδή περίπου 188 της Σ.Α.Ε.Α. και 112 του Τ.Ε.Μ.Α., συνολικά 300 Νέοι Υπαστυνόμοι Β’, οι οποίοι όπως ενημερώθηκαν και αυτοί δεν θα λάβουν το προβλεπόμενο ξίφος, άρα θα υπάρχουν περίπου 800 αξιωματικοί γενικών καθηκόντων, πανελλαδικά σε πολλές Υπηρεσίες, άνευ ξίφους.

Το ξίφος είναι σύμβολο τιμής, θυσίας και αξίας για τους έλληνες αξιωματικούς και απονέμεται σε όλα τα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, και ως εκ τούτου αναμένουμε άμεση επίλυση του ανωτέρω ζητήματος για την τόνωση του φρονήματος και την ηθική και ψυχολογική στήριξη των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή καταπολέμησης της εγκληματικότητας υπό αντίξοες συνθήκες.

Επισυνάπτεται η ανωτέρω επιστολή της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Υπαλλήλων (Σ.Κ.Α.Υ.) Θεσσαλονίκης.

Η καταθέτουσα Βουλευτής 

Σταυρούλα Ξουλίδου

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …