Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνεχίζονται οι ερωτήσεις στη βουλή για την υποβάθμιση της Σχολής Αστυφυλάκων!!

Συνεχίζονται οι ερωτήσεις στη βουλή για την υποβάθμιση της Σχολής Αστυφυλάκων!!

Ένας ακόμη βουλευτής του νομού Θεσσαλονίκης κατέθεσε ερώτηση στη βουλή για την υποβάθμιση της Σχολής Αστυφυλάκων!!

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε το πολιτικό γραφείο του Βουλευτή Θεσσαλονίκης κ.Γιώργου ΟΡΦΑΝΟΥ για το θέμα:

Πολιτικό Γραφείο Βουλευτή ΝΔ Α΄ Θεσσαλονίκης

Γιώργου Ορφανού

                                                                                           Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                    Στη Βουλή η υποβάθμιση της σχολής Αστυφυλάκων 

Την παρέμβαση του βουλευτή ΝΔ Α΄ Θεσσαλονίκης, Γιώργου Ορφανού προκάλεσε  διάταξη του νέου σχεδίου νόμου για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ. ΑΣ.), σύμφωνα με την οποία η σχολή Αστυφυλάκων υποβαθμίζεται από την τριτοβάθμια στην μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση.Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο κ. Ορφανός ζητά από τους υπουργούς Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο και Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδια να αναφέρουν τους λόγους αλλά και τα οφέλη που θα ανακύψουν από την υποβάθμιση της συγκεκριμένης σχολής.

«Από το 2012 με το άρθρο 25 παράγραφο 4 του Ν.4058/12 η παραγωγική σχολή Αστυφυλάκων ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.Δυστυχώς όμως με το νέο σχέδιο νόμου στο άρθρο 34 εδάφιο α’’ αναγράφεται ότι η παράγραφος 4 του άρθρου 41 του Ν.1481/84 καταργείται, δηλαδή η σχολή Αστυφυλάκων από την ανωτέρα εκπαίδευση που ήταν με την προσθήκη στην παράγραφο 4 του άρθρου 28 αναφέρει ότι η σχολή ανήκει στην μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή ισότιμη με τα Ι.Ε.Κ», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Ορφανός και  επισημαίνει πως η νέα διάταξη «δεν βοηθά στην αναβάθμιση του αγαθού της ασφάλειας της ελληνικής κοινωνίας». Επιπλέον, ο κ. Ορφανός ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς αν η νέα διάταξη θα επηρεάσει και την μισθολογική κατάσταση των αστυνομικών.  

Αναμένουμε σαν Σ.Κ.Α.Υ. την εξέλιξη που θα έχει το φλέγον ζήτημα της υποβάθμισης της σχολής, καθώς Συνολικά πλέον ο Υπουργός μας, θα πρέπει να απαντήσει σε πέντε βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου για την απόπειρα του Υπουργείου μας να υποβαθμίσει την Σχολή Αστυφυλάκων σε Ι.Ε.Κ., πριν ακόμα το εν λόγω Νομοσχέδιο βγει στη διαβούλευση!

Μπορείτε να δείτε τα σχετικά δημοσιεύματά μας   εδώ  ,   εδώ  και εδώ !


 

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …