Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Aπόψεις / Αστυνομικοί από μάχιμες υπηρεσίες μετακινούνται στο γραφείο του Πρωθυπουργού, παρόλο που αυτό φυλασσόταν από πριν επαρκώς!

Αστυνομικοί από μάχιμες υπηρεσίες μετακινούνται στο γραφείο του Πρωθυπουργού, παρόλο που αυτό φυλασσόταν από πριν επαρκώς!

Ως Αστυνομικός συνδικαλιστικός φορέας ΕΚΑ Θεσσαλονίκης χαιρετίζουμε την απόφαση της Κυβέρνησης να δημιουργήσει Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα εδρεύει εντός του Υφυπουργείου Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικων, στο παλιό Διοικητήριο δηλαδή, που εδρεύει στην οδό Αγίου Δημητρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όμως, δυστυχώς, οφείλουμε να ομογήσουμε και να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια των Αστυνομικών και την αντίθεσή μας ως εκλεγμένοι στη διαφύλαξη των εργασιακών συμφερόντων των εργαζομένων Αστυνομικών, στην απόφαση της φυσικής ηγεσίας με την οποία διατάχθηκε η μετακίνηση δεκαπέντε (15) Αστυνομικών που υπηρετούν σε μάχιμες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του εγκλήματος, από Αστυνομικά Τμήματα, Τμήματα Ασφαλείας και Τμήματα Τροχαίας του Ν. Θεσσαλονίκης, παρόλο που το κτίριο όπου θα βρίσκεται το Γραφείο του κ. Πρωθυπουργού, στεγάζει την κ. Υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης (μοναδικού εκπροσώπου της Κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη) φυλάσσεται καθημερινά σε 24ωρη βάση από δεκάδες Αστυνομικούς και η επιτήρησή του από εποχούμενες περιπολίες είναι έντονη και επαρκής.

Επίσης, όπως μας καταγγέλθηκε και πληροφορηθήκαμε, επιπλέον και άλλοι οχτώ (8) συνάδελφοί μας μετακινήθηκαν με καθήκοντα ασφαλείας στο εν λόγω γραφείο, πέραν των ανωτέρω δεκαπέντε (15) που θα εκτελούν καθήκοντα ένστολης φρούρησης. Ως συνδικαλιστικό κινήμα είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε στη διαμαρτυρία για όλα τα παραπάνω, τα οποία προκαλούν την έντονη δυσαρέσκεια των εργαζομένων συναδέλφων μας.

Καλούμε άμεσα την πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να δώσει εντολή να γίνει τροποποίηση αυτής της διαταγής, καθόσον το υπηρεσίακο και δημόσιο συμφέρον το επιτάσσει απόλυτα αυτό.

Καλό θα ήταν να διαταχθούν Έκτακτες Μεταθέσεις, για την ενίσχυση των Αστυνομικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης γενικότερα, κάτι που προβλέπει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και έχει γίνει για άλλες περιοχές της Ελλάδας σε αντίστοιχες περιπτώσεις, λόγω της ιδρυσης του Πρωθυπουργικού Γραφείου και των 11 Hot Spots στο Νομό Θεσσαλονίκης, από τον Πίνακα Μορίων των Τακτικών Μεταθέσεων, έτσι ώστε να μην απομακρυνθεί ούτε ένας συνάδελφος από μάχιμη Υπηρεσία, αφού πραγματικά οι περισσότερες Υπηρεσίες μας “στενάζουν” καθημερινά λόγω των ελλείψεων.

Στις μέρες μας, πρέπει να υπενθυμίσουμε, ότι με όλα τα πάρεργα που έχει ο οργανισμός της Αστυνομίας, με τα 11 Ανοιχτά Κέντρα Φιλοξενίας (Hot Spots) που επιτηρεί το προσωπικό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με την αύξηση της εγκληματικότητας γενικότερα στη Β. Ελλάδα θα πρέπει να μετακινούνται Αστυνομικοί σε μάχιμες Υπηρεσίες που βρίσκονται στον δρόμο, στη μάχη κατά του εγκλήματος και κοντά στον πολίτη και όχι να φυλάνε ένα κτίριο και καποια γραφεία που αποτελούν εδώ και και πολλά έτη, τον καλύτερο φυλασσόμενο στόχο όλης της Βόρειας Ελλάδας!

eka_thessalonikis

(Δείτε τις δηλώσεις του Ειδικού Γραμματέα της ΠΟΑΣΥ Θεόφιλου Παπαδάκη και Μέλους του ΕΚΑ, στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα για το ζήτημα αυτό).

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …