Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Aπόψεις / Η Θεσσαλονίκη είναι η πλέον πιο αδικημένη -Αστυνομικά- περιοχή της Ελλάδας!

Η Θεσσαλονίκη είναι η πλέον πιο αδικημένη -Αστυνομικά- περιοχή της Ελλάδας!

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και συμπρωτευουσα της Ελλάδας και γενικότερα όλος ο Νομός (Περιφερειακή Ενότητα) Θεσσαλονίκης, όπως εύκολα διαπιστώνουμε καθημερινά, είναι με τη ΓΑΔΘ της η πιο αδίκημενη περιοχή σε επίπεδο Αστυνομίας, αφού οι ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό και σε υλικοτεχνική υποδομή έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.

Με την μεγάλη κατάργηση των 6.700 κενών οργανικών θέσεων Αστυφύλακων πανελλαδικά βάσει του ν. 4249/14, δυστυχώς μεγάλο μέρος εξ αυτών των θέσεων διαγραφηκε από τις κενές θέσεις της Θεσσαλονίκης. Σε αυτό το προβλημα της έλλειψης προσωπικού έρχονται να προστεθούν η δημιουργία πολλών Ανοιχτών Κέντρων Φιλοξενίας (Hot Spots), η άσχημη κατάσταση των περιπολικων οχημάτων, οι μεγάλες υπηρεσιακες ανάγκες λόγω της εγκληματικότητας, τα πολλά μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας σε συγκεντρώσει, συναθροισεις και αθλητικές εκδηλώσεις κλπ.

Είναι πλέον καιρός η Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας και πλέον με τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης ο κ. Αναπλ. Υπουργός μας αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη που γνωρίζει τα ζητήματα πολύ καλά, αλλά και η φυσική ηγεσία να ενισχύσουν απο καθε πλευρα τη ΓΑΔΘ και να προσέξουν λίγο περισσότερο τα ειδικότερα προβλήματα των Υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
Ειδικός Γραμματέας ΠΟΑΣΥ
Μέλος ΕΚΑ

skay_thess_600_300

SKAY_SLOKAN

Find, Like, Share / skaythess facebook, twitteryoutubeinstagram

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …