Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Aπόψεις / Η Σ.Κ.Α.Υ., ο συνδικαλιστής εκπρόσωπος στα Συμβούλια Μεταθέσεων, οι αλήθειες και τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα

Η Σ.Κ.Α.Υ., ο συνδικαλιστής εκπρόσωπος στα Συμβούλια Μεταθέσεων, οι αλήθειες και τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα

Η Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης, μέλος του Ε.Κ.Α., όπως είναι γνωστό αγωνίζεται πάντοτε για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των συναδέλφων και πότε δεν κινείται μέσα από μικροπαραταξιακές και μικροπολιτικές διαφορές που με λαϊκισμό αναδύονται από άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις για ψηφοθηρικούς, κυρίως, λόγους.

Είναι κοινή διαπίστωση ότι στη Θεσσαλονίκη έγιναν πολλές μεταθέσεις χωρίς τη θέληση και την αίτηση των συναδέλφων, όπως ενδεικτικά γνωστοποιήσαμε μεταξύ των οποίων και συναδέλφισσας που είχε τοκετό πριν λίγες ημέρες καθώς και εκλεγμένου Αντιπροσώπου.

Γι’ αυτό και μετά τις καταγγελίες μας η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης εξέδωσε 2 ανακοινώσεις και πραγματοποίησε έκτακτο Δ.Σ.

Ως εκλεγμένοι της Ένωσης, αλλά και ως απλά μέλη, εμείς είχαμε το συνδικαλιστικό καθήκον να ενημερώσουμε ότι ο Εκπρόσωπος της Ένωσης στο Συμβούλιο Μεταθέσεων προφανώς δεν μπόρεσε να διασφαλίσει, συνδικαλιστικά κυρίως, τους συναδέλφους, όπως αυτό αποδεικνύεται από όλα τα γεγονότα και από τις μαρτυρίες δεκάδων συνάδελφων.

Του κάναμε δημόσιο κάλεσμα, σε συναδελφικό και συνδικαλιστικό επίπεδο, να μας γνωρίσει πόσες μεταθέσεις διατάχθηκαν με πρωτοβουλία της υπηρεσίας και χωρίς τη θέληση των συναδέλφων, από το σύνολο αυτών των μεταθέσεων σε αριθμητικό επίπεδο και μόνο, λόγω και των προσωπικών δεδομένων, ενώ βέβαια εξηγήσαμε ότι ο εκπρόσωπος συμμετέχει στο 5μελες Συμβούλιο Μεταθέσεων με μία (1) ψήφο, βάσει των διατάξεων του π.δ. 100/03.

Δυστυχώς όμως ο συνάδελφος εκπρόσωπος – εκλεγμένος, που θα πρέπει να λειτουργεί και να βρίσκεται πάντοτε μέσα στα συνδικαλιστικά ιδεώδη της ενότητας και της συναδελφικότητας, αρθρογραφεί και, προφανώς επειδή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα γεγονότα, απειλεί ότι θα προσφύγει στη δικαστική οδό τους συναδέλφους συνδικαλιστές ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΑΝ, ΩΣ ΟΦΕΙΛΑΝ, ΤΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗΣ…

Καλώς να ορίσει λοιπόν, εφόσον αυτό επιθυμεί…..

Η Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης, μέλος του Ε.Κ.Α., κατήγγειλε αυτά που λέει όλος ο αστυνομικός κόσμος της Θεσσαλονίκης και ως υγιής συνδικαλιστικός οργανισμός ενημέρωσε ότι θα έπρεπε ο εκπρόσωπος, να προβεί σε δυναμική συνδικαλιστική δράση και να μην υπογράψει το πρακτικό Μεταθέσεων και να αποχωρήσει από το Συμβούλιο Μεταθέσεων, πέραν της ψήφου του, ειδικά μετά τη δεδομένη “συνδικαλιστική δίωξη” με τη μετάθεση του εκλεγμένου Αντιπροσώπου.

Η Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης, ως ενεργός συνδικαλιστικός συνδυασμός, πιστή στις αξίες και τα ιδεώδη του υγιούς, δημιουργικού και παρεμβατικού συνδικαλισμού που πρεσβεύει από ιδρύσεως της, κάνει γνωστά (για μία ακόμη φορά) τα παρακάτω:

– Κινούμαστε πάντα συνδικαλιστικά για το όφελος των συναδέλφων και γι’ αυτό εξάλλου, έπειτα από έντονη και δυναμική συνδικαλιστική μας δράση, έχει πρώην εν ενεργεία Υποστράτηγος υποβάλει αγωγή στα πολιτικά δικαστήρια εναντίον μας.

– Όταν κάποιοι λένε την αλήθεια τεκμηριωμένα και με επιχειρήματα συνάδελφε, δεν είναι σωστό και ηθικό να τους αποκαλείς “λασπολόγους” και συνδικαλιστές του Facebook, ειδικά όταν εσύ προβαίνεις καθημερινά σε αρθρογραφία μέσω του Facebook.

– Δεν είναι επίσης υπέρ του συνδικαλιστικού κινήματος το να διαχωρίζεις τους συναδέλφους και τους εκλεγμένους, σε μάχιμους και μη, κατά τα δικά σου, ακατάληπτα και εν μέρει ακατανόητα για τους περισσότερους συναδέλφους, κριτήρια.

– Συνάδελφε – εκπρόσωπε του Συμβουλίου Μεταθέσεων δεν μπορείς να κρίνεις εκλεγμένους που βρίσκονται σε άλλο θεσμικό όργανο, δηλαδή αυτό του Δ.Σ. της Ένωσης, στο οποίο βέβαια εσύ δεν είσαι εκλεγμένος και να τους κρίνεις γιατί δικαιολογημένα (για σοβαρούς προσωπικούς, ιδιωτικούς, οικογενειακούς, υπηρεσιακούς κλπ λόγους), δεν μπόρεσαν να παραστούν σε έκτακτη, μη προγραμματισμένη όμως, συνεδρίαση του Δ.Σ. για την οποία βέβαια ουδέποτε, έστω τηλεφωνικά, δεν ρωτήθηκαν εάν μπορούσαν να παρευρεθούν.

Την επόμενη φορά, φρόντισε τουλάχιστον να πληροφορηθείς ότι αυτοί που τελείως άδικα και αντισυναδελφικά κρίνεις, ενημέρωσαν ως όφειλαν αυτούς που έπρεπεαπό το Δ.Σ. της Ένωσης Θεσσαλονίκης, στο οποίο εσύ δεν συμμετέχεις, εκτός βέβαια εάν η μεταξύ σας επικοινωνία ως παράταξη έχει προβλήματα και δεν είναι ικανοποιητική, όπως βέβαια αποδεικνύει και η συνδικαλιστική σας δράση.

Αλήθεια μπορείς να μας πεις και το σημείο στο οποίο η Ένωση Θεσσαλονίκης και η παράταξή σου, κατήγγειλε δημόσια με θάρρος την ηγεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τις μεταθέσεις;

– Αλήθεια, συνάδελφε – εκπρόσωπε στα Συμβούλια Μεταθέσεων, την Παρασκευή 5/8/2016, εφόσον αγωνίζεσαι για τα δικαιώματα των συναδέλφων, γιατί στην Υπηρεσία σου, τη ΔΑΕΘ, ακόμα δεν έχεις καταγγείλει την παραβίαση της μη έκδοσης εβδομαδιαίας υπηρεσίας, όπως αυτό ρητά προβλέπεται από το άρθρο 1 του π.δ. 394/01 και την πρόσφατη διαταγή της ΓΑΔΘ (υπ. αριθ. 3560/16/1255138) που εκδόθηκε την 28/6/2016, έπειτα από παρέμβαση της Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης και ορίζει υποχρεωτικά για όλες ανεξαιρέτως τις Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Θ., να εκδίδεται η υπηρεσία την Παρασκευή την 14:00 μ.μ. μέχρι τη μεθεπόμενη Δευτέρα ώρα 06:00 π.μ., ενώ κάτι τέτοιο δεν έγινε;

Ποιες είναι οι ενέργειές σας και για την εβδομαδιαία υπηρεσία, αλλά και για τα οφειλόμενα ρεπό, τις ανακλήσεις ρεπό, τις εκπαιδεύσεις, τα εκτός έδρας και πολλά άλλα προβλήματα καθημερινά, για τα οποία οι συνάδελφοι των διμοιριών είναι αγανακτισμένοι;

Δυστυχώς συνάδελφε – εκπρόσωπε στα Συμβούλια Μεταθέσεων, ο εκλεγμένος που υπηρετεί σε Υπηρεσία στην οποία παραβιάζεται καθημερινά ο Κανονισμός και η Νομοθεσία, και αντί να μάχεται πραγματικά για τη δικαίωση και την τιμωρία των υπευθύνων, αυτοπαρουσιάζεται ως μάχιμος, κατά τα δικά του κριτήρια, το μόνο που κάνει, είναι να δημιουργεί προβλήματα στο συνδικαλιστικό κίνημα και τίποτε άλλο.

Είναι σίγουρο πως όταν παρουσιάζονται τόσο σοβαρά πρόβλημα σε συγκεκριμένη Υπηρεσία στην οποία υπηρετούν αρκετοί συνδικαλιστές μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος πρωτοβάθμιας Ένωσης (τόσο ο τέως επί σειρά ετών, όσο και ο νυν), τότε σίγουρα ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ!

– Εσύ ως εκλεγμένος με τη συνδικαλιστική σου ιδιότητα που εξάλλου τα διαπιστώνεις αυτοπρόσωπα καθημερινά, αλήθεια, πώς τα δέχεσαι ως συνδικαλιστής;

– Αλήθεια γιατί όμως ενώ αρχικά καταγγέλλεις τους πάντες, αμέσως μετά την επόμενη ημέρα ζητάς συγνώμη από τον αξιωματικό εκπρόσωπο της Ένωσης Αξιωματικών στο Συμβούλιο Μεταθέσεων; Τι μεσολάβησε θα μας πεις;

– Τέλος, εμείς συνάδελφε – εκπρόσωπε στα Συμβούλια Μεταθέσεων σε καμία περίπτωση δεν θα κινηθούμε νομικά εναντίον συναδέλφων και συνδικαλιστών, ενδεχομένως παρακινούμενοι και από άλλους που έχουν συμφέροντα να τοποθετούν έναν να “μαλώνει” με άλλους για να φαίνονται αυτοί οι “καλοί”, αλλά θα οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη μόνον αυτούς τους υψηλόβαθμους που παραβιάζουν τους Κανονισμούς σε βάρος των συναδέλφων μας.

Κλείνοντας και συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω, προτείνουμε στην συγκεκριμένη παράταξη (όπου ανήκει ο συνάδελφος – εκπρόσωπος στα Συμβούλια Μεταθέσεων) και τα μέλη της, να επαναπροσδιορίσουν τη σωστή, ορθή και και δυναμική συνδικαλιστική δράση, καθώς όπως αποδεικνύεται το τελευταίο, οι υπηρεσίες του Νομού Θεσσαλονίκης έχουν τα σοβαρότερα προβλήματα σε Πανελλαδικό επίπεδο. Σίγουρα αυτό δεν τυχαίο και έχει ευθύνη και η οικεία Ένωση.

Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης

μέλος Ε.Κ.Α.

διαβάστε επίσης:

Γιατί έγινε τόσο ξαφνικά η παραίτηση του προέδρου της Ένωσης Θεσ/νίκης;

Ο θεσμικός ρόλος του συνδικαλιστή στα συμβούλια μεταθέσεων και η πρωτοφανής περίπτωση της Θεσσαλονίκης!

 

skay_thess_600_300

SKAY_SLOKAN

Find, Like, Share / skaythess facebook, twitteryoutubeinstagram

 

Δείτε επίσης

Τιμή και δόξα στην Ελληνική Αστυνομία

Του δρος Κωνσταντίνου Δούβλη Για τους αναγνώστες μου, δεν είναι μυστικό ότι αγαπώ την έννομη …