Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Επικαιρότητα / Κέντρα προσφύγων στη Θεσσαλονίκη;

Κέντρα προσφύγων στη Θεσσαλονίκη;

Σχέδιο δημιουργίας καταυλισμών προσωρινής διαμονής προσφύγων και μεταναστών σε επτά εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα πέριξ της Θεσσαλονίκης εκπονούν οι τοπικές αρχές, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Μεταξύ αυτών είναι στρατόπεδα στην Ασσηρο και στον Λαγκαδά, στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή του ΣΕΔΕΣ στην ανατολική Θεσσαλονίκη και αλλού.

Ο σχεδιασμός γίνεται με ευθύνη των δήμων του νομού, του στρατού, ΜΚΟ και τεχνικών υπηρεσιών και αναμένεται να είναι έτοιμος τις επόμενες ημέρες, οπότε θα σταλεί στον αρμόδιο για τη Μετανάστευση υπουργό, Γιάννη Μουζάλα, γράφει το δημοσίευμα.

Πριν από δέκα ημέρες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη δημάρχων του πολεοδομικού συγκροτήματος αλλά και του Νομού Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Στρατού και της Αστυνομίας, όπου συζητήθηκε εκτενώς το θέμα και ελήφθησαν αποφάσεις για τη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος σε τοπικό επίπεδο.

Άγνοια ωστόσο δήλωσε μιλώντας στο ΡΘ ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου. Μάλιστα ετοιμάζει επιστολές διαμαρτυρίας στα αρμόδια υπουργεία. Μίλησε για απαράδεκτη επιλογή και μάλιστα χωρίς να ερωτηθούν οι δήμοι. ” Μπαίνουν στα γεωγραφικά όρια των δήμων, αποφασίζουν και οι δήμαρχοι δεν γνωρίζουν τίποτα” ανέφερε.

πηγή: rthess.gr

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …