Η Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης, πιστή στις αρχές του υγιούς συνδικαλιστικού κινήματος και σεβόμενη στο ακέραιο την εμπιστοσύνη που εισπράτει καθημερινά, εν όψει μάλιστα των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στη χώρα και αφουγκραζόμενη την ανάγκη για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για θέματα που θα απασχολήσουν εκτενώς τον κλάδο μας τις προσεχείς ημέρες και συγκεκριμένα μεγάλο αριθμό συναδέλφων λόγω της θερινής περιόδου που διανύουμε, σας παραθέτει απόσπασμα του Π.Δ. 27/1986 και συγκεκριμένα το άρθρο 12, προς ενημέρωση όλων των συναδέλφων για τα προβλεπόμενα σε περιπτώσεις βουλευτικών εκλογών σε σχέση με τις άδειες προσωπικού.
Π.Δ. 27/1986:
Άρθρο 12
Αναστολή, περιορισµός και ανάκληση αδειών
1.Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και ∆ηµόσιας Τάξης, σε περιπτώσεις όλως εξαιρετικών και εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών και για όσο χρόνο διαρκούν οι ανάγκες αυτές, µπορεί, µε πρόταση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνοµίας, να αναστέλλει τη χορήγηση των αδειών να περιορίζει τη διάρκεια αυτών ή να ανακαλεί τις άδειες που έχουν χορηγηθεί.
2. ∆εν χορηγούνται άδειες, εκτός των αναρρωτικών, των αδειών κύησης και λοχείας και των ειδικών αδειών εξετάσεων, κατά την περίοδο των Βουλευτικών Εκλογών και για όσο χρόνο ορίζεται από την Εκλογική Νοµοθεσία. Στην περίπτωση αυτή οι άδειες που διανύονται, εκτός των αναρρωτικών, αδειών κύησης και λοχείας, εκπαιδευτικών για την αλλοδαπή και ειδικών αδειών εξετάσεων, ανακαλούνται αυτεπάγγελτα και οι αδειούχοι υποχρεούνται να επανέλθουν, χωρίς υπαίτια βραδύτητα στην Υπηρεσία τους. Σ’ εξαιρετικές περιπτώσεις, µπορεί να χορηγηθεί κατά το χρονικό διάστηµα της προεκλογικής περιόδου άδεια από τον Αρχηγό του Σώµατος, εκτός αν το θέµα αυτό ρυθµίζεται διαφορετικά από την ισχύουσα εκλογική νοµοθεσία.
3. Όλες οι χορηγούµενες άδειες καταχωρούνται στα ατοµικά βιβλιάρια του Προσωπικού, πλην των κανονικών µε πλήρεις αποδοχές και των βραχειών.
Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης
‘Πρώτα ο συνάδελφος’
skaythess.gr ΣΚΑΥ | «δίπλα στον συνάδελφο»
