Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Επικαιρότητα / Ένωση Αθηνών: ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ..ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

Ένωση Αθηνών: ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ..ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Γήπεδο της «Λεωφόρου», Λάρισας , Λαμίας είναι τα τελευταία γεγονότα αθλητικής βίας από φανατικούς οπαδούς μέσα σε ποδοσφαιρικούς αγωνιστικούς χώρους. Δυστυχώς ο χουλιγκανισμός στη χώρα μας έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με μόνιμα θύματα το αθλητικό ιδεώδες, της Ελληνική κοινωνία και τους εργαζόμενους Αστυνομικούς.

Η Ένωση Αθηνών έχει κατ’ επανάληψη τονίσει την ανάγκη για έναν γενναίο επανασχεδιασμό του σχεδίου φύλαξης των ποδοσφαιρικών γηπέδων και των εν γένει αθλητικών εκδηλώσεων, ξεκινώντας με την σταδιακή αποδέσμευση των Αστυνομικών δυνάμεων από τα γήπεδα και την διακριτική παρουσία αυτών όταν απαιτείται και τελικά με την κατάργηση των στατικών δυνάμεων. Παρ’ όλα αυτά διαπιστώνουμε ότι είναι αδύνατο να ολοκληρωθούν ποδοσφαιρικοί αγώνες χωρίς την ενεργή παρουσία των Αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες προσπαθούν με κίνδυνο της σωματική τους ακεραιότητα να προστατεύσουν ποδοσφαιριστές, διαιτητές και ποδοσφαιρικούς παράγοντες και οι οποίοι είναι και οι ηθικοί αυτουργοί των γεγονότων βίας.

Με οργή και λύπη διαπιστώνουμε ότι η επίσημη πολιτεία κωφεύει και δε θέτει τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων, συνεχίζοντας να μην αποκαλύπτει τους ηθικούς αυτουργούς, να μην τιμωρεί τους φυσικούς αυτουργούς, να μην αποδίδει δικαιοσύνη χαϊδεύοντας την οικονομική ελίτ η οποία αποτελεί τους μεγαλοπαράγοντες των μεγάλων ποδοσφαιρικών ανώνυμων εταιρειών. Διάφορα σπασμωδικά μέτρα που ανακοινώνονται προς την κατεύθυνση της συμμόρφωσης των παραπάνω υπευθύνων ανώνυμων εταιρειών, αποτελούν φωτοβολίδες οι οποίες έχουν χάσει τη λάμψη τους πριν καν ανακοινωθούν, αφού στη συνείδηση της κοινωνίας έχει παγιωθεί η άποψη ότι η βία στα γήπεδα εξυπηρετεί αυτούς που την προκαλούν αλλά και αυτούς που επιθυμούν να στέλνουν τη μπάλα στην εξέδρα αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη. Είναι επίσης απορίας άξιο η πλήρης ατιμωρησία εδώ και χρόνια των ανεύθυνο – υπεύθυνων ασφαλείας των ΠΑΕ, οι οποίοι ειρήσθω εν παρόδω είναι ανώτατοι απόστρατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας!!!

Ποιος είναι ο ρόλος αυτών των έμμισθων υπαλλήλων; Ποια η ευθύνη τους σε τέτοιου είδους επεισόδια; Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν πάνω στην πλάτη των εργαζόμενων Αστυνομικών; Η Ένωσή μας θα αναλάβει πρωτοβουλίες για συνάντηση με όλους τους αρμόδιους φορείς, την Πολιτική Ηγεσία, την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, την SUPERLEAGUE, τον Π.Σ.Α.Π., ώστε να μεταφέρει την αγανάκτησή της για αυτά τα φαινόμενα. Καθιστούμε σαφές ότι δεν αποτελούμε εισπράκτορες ανωνύμων εταιρειών, SECURITIES επιχειρήσεων, προστάτες μεγαλόσχημων παραγόντων και βέβαια ούτε πρόβατα επί σφαγή. Την ώρα που η κοινωνία και οι πολίτες μας χρειάζονται δίπλα τους για την καταπολέμηση του εγκλήματος, «αιμορραγούμε» σε αθλητικές συναντήσεις με τραυματισμούς συναδέλφων και σε κατακερμάτιση ανθρωπίνου δυναμικού.

Το αίσθημα ατιμωρησίας που βιώνουμε ως κοινωνία είναι υποχρεωμένη η Πολιτεία να το άρει με την εφαρμογή των μέτρων που απαιτούνται και των νόμων που δεν εφαρμόζονται σε «εκλεκτούς». Εάν και σε αυτή τη συγκυρία δεν δοθούν λύσεις τότε το σωματείο μας θα πάρει δραστικά μέτρα για την απουσία μας από τα γήπεδα – αρένες. Σε αυτόν τον ποδοσφαιρικό συνεταιρισμό ανομίας, διαπλοκής και εκατομμυρίων, οι εργαζόμενοι Αστυνομικοί δεν έχουν θέση. Η θέση μας είναι στην κοινωνία.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …