Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Επικαιρότητα / «Έκλεβε» το ταμείο του εστιατορίου της ΓΑΔΑ!

«Έκλεβε» το ταμείο του εστιατορίου της ΓΑΔΑ!

Περισσότερα από 300.000 από το 2009 έως σήμερα κατηγορείται πως είχε υπεξαιρέσει σταδιακά ο διαχειριστής της λέσχης-εστιατορίου της ΓΑΔΑ.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησαν έρευνα, το πρωί της Παρασκευής, στο γραφείο διαχείρισης και τους προσωπικούς χώρους του αστυνομικού, στη λέσχη-εστιατορίο.

Φύλλο και φτερό

Κατά τη διάρκεια της έρευνας οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσαν υπηρεσιακά βιβλία και φακέλους (ισολογισμένω, δαπάνες, ημερολόγια ταμεία, διπλότυπες αποδείξεις αγοράς τροφίμων, συσσιτίου κρατουμένων κ.ά.), καθώς επίσης και διάφορα άλλα παραστατικά (αποδείξεις, τιμολόγια, δελτία αποστολής κ.ά.).

Από τα πρώτα στοιχεία των ερευνών διαπιστώθηκε ότι ο αστυνομικός είχε αφαιρέσει από το 2009 έως και σήμερα, τμηματικά, διάφορα χρηματικά ποσά από το αποθεματικό Ταμείου και τα πλεονάσματα είσπραξης, το ύψος των οποίων εκτιμάται πως υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ.

Σε εξέλιξη η έρευνα

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί το ακριβές ποσό που αφαιρέθηκε. Σε βάρος του υπαστυνόμου Α’ σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία και της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία.

Με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ο υπεύθυνος του εστιατορίου της ΓΑΔΑ τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Πηγή: thetoc.gr

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …