Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Πώς να καλύψεις 1.200 κενές θέσεις στη Θεσσαλονίκη, με μόνο 13 αστυνομικούς από τις τακτικές μεταθέσεις;

Πώς να καλύψεις 1.200 κενές θέσεις στη Θεσσαλονίκη, με μόνο 13 αστυνομικούς από τις τακτικές μεταθέσεις;

Την 30/1/2014 συνεδρίασε το αρμόδιο Συμβούλιο Μεταθέσεων Α.Ε.Α., και για την ενίσχυση – κάλυψη των Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης αποφάσισε πως αρκούν μόνο 10 αστυνομικοί με οργανική θέση Αστ/κα και 3 με οργανική θέση Αρχ/κα – Ανθ/μου, δηλαδή συνολικά μόνο 13 αστυνομικοί.
Ήδη, από καιρό, το ένστολο συνδικαλιστικό κίνημα Θεσσαλονίκης είχε ενημερώσει όλους τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, την πολιτική ηγεσία και το σύνολο των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια και Δήμους) καθώς και τους Βουλευτές του Ν. Θεσσαλονίκης για το θέμα. Έγιναν και 2 έγγραφες αναφορές στη Βουλή από Βουλευτές Θεσσαλονίκης, ειδικά για το ζήτημα των Τακτικών Μεταθέσεων του 2014 για τη Γ.Α.Δ.Θ., δηλαδή πραγματοποιήθηκε βουλευτική παρέμβαση, κάτι βέβαια που δεν έγινε σε κανένα άλλο Νομό της Χώρας.
Δυστυχώς, όμως, το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν επετεύχθη, με τόσο μικρό αριθμό αστυνομικών που θα ενισχυθεί η περιοχή μας. Σίγουρα, οι ευθύνες είναι μεγάλες από πλευράς του Υπουργείου μας, αφού όσες Υπηρεσίες και αν συρρικνωθούν ή ενοποιηθούν, όσες κενές οργανικές θέσεις και αν καταργηθούν με το νέο νομοσχέδιο και όσες φιλότιμες προσπάθειες και αν γίνουν από τους συναδέλφους, δυστυχώς, είναι ανθρωπίνως αδύνατον να καλυφθούν τα τεράστια κενά στην αστυνόμευση ολόκληρης της περιοχής του Ν. Θεσσαλονίκης.
Ως συνδικαλιστικός συνδυασμός, όλοι εμείς της Σ.Κ.Α.Υ. ως συνδικαλιστές, αλλά και ως πολίτες της τοπικής κοινωνίας της Θεσσαλονίκης, δηλώνουμε απογοητευμένοι και έντονα δυσαρεστημένοι και θεωρούμε βέβαιο πως αυτή η απόφαση θα έχει πολύ οδυνηρές συνέπειες για την Αστυνομία της Θεσσαλονίκης, αλλά και για την ασφάλεια όλων των κατοίκων. Ακόμα και η κατάργηση των 6.700 κενών οργανικών θέσεων Αστυφυλάκων με το νέο Σ/Ν, δεν σημαίνει ότι πρακτικά λύθηκαν όλα τα προβλήματα. Πολλώ μάλλον οι κενές πραγματικές θέσεις της περιοχής μας, που θα υπάρχουν πάλι.
Η Θεσσαλονίκη πάλι αδικήθηκε, όπως αδικήθηκαν και όλες οι υπόλοιπες Αστυνομικές Διευθύνσεις των Νομών της Χώρας. Τι όμως μέλλει γενέσθαι; Προτείνουμε άμεσα τη διεξαγωγή μεγάλης πανελλαδικής κινητοποίησης και όλες οι Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Αστυνομικών να μεταβούν έξω από τα πολιτικά γραφεία των Βουλευτών των περιοχών τους, ώστε να ασκηθούν έντονες πιέσεις για να διορθωθεί αυτή η αδικία. Ο αριθμός των αστυνομικών με τους οποίους θα ενισχυθεί η Θεσσαλονίκη καθώς και η υπόλοιπη περιφέρεια της χώρας, είναι επιτακτική ανάγκη να αυξηθεί.
Καλούμε τους συναδέλφους της Θεσσαλονίκης σε ετοιμότητα και τους ενημερώνουμε ότι θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να διεκδικούν τα αυτονόητα εργασιακά δικαιώματά τους, τα οποία τους παρέχονται από την ισχύουσα νομοθεσία, όπως π.χ. αυτοδίκαιη χρήση 2 ρεπό σε περίπτωση μη χορήγησης ημερήσιας ανάπαυσης πέραν του 15μέρου, αναφορά παραπόνων για εργασία σε διπλά νυχτερινά ωράρια κτλ. Πάντοτε θα είμαστε στο πλευρό τους και θα τους συμπαραστεκόμαστε με όλα τα νόμιμα μέσα που μας παρέχονται. Υποσχόμαστε ότι σε οποιαδήποτε ανάγκη και σε κάθε κάλεσμα οποιουδήποτε συναδέλφου, αυτός θα έχει την αμέριστη βοήθεια, καθοδήγηση και συμπαράσταση για την προστασία όλων των δικαιωμάτων και νομίμων συμφερόντων του.
 
Οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές της Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ) και στην ΠΟΑΣΥ.
1-ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – Αντιπρόσωπος
2-ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  Αντιπρόσωπος
3-ΔΡΟΣΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ – Α’ Αντιπρόεδρος ΕΑΥΘ και Αντιπρόσωπος
4-ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ Β’ Αντιπρόεδρος, Υπευθ. Δυτικού Τομέα ΕΑΥΘ και Αντιπρόσωπος
5-ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ – Αντιπρόσωπος
6-ΜΗΛΩΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ – Αντιπρόσωπος
7-ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ – Γενικός Γραμματέας ΕΑΥΘ και Αντιπρόσωπος
8-ΠΛΙΑΤΣΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – Αντιπρόσωπος
9-ΦΕΤΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – Μέλος Δ.Σ. ΕΑΥΘ και Αντιπρόσωπος
10-ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ – Υπευθ. Δημοσίων Σχέσεων, Αναπλ. Γενικός Γραμματέας ΕΑΥΘ και Αντιπρόσωπος
11-ΧΑΤΖΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Αντιπρόσωπος

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …