Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ; ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ; ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ. Άρθρο του Αντιπροέδρου Ε.Α.Υ.Θ. Στέργιου ΔΡΟΣΟΥ.

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ; ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ; ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ. Άρθρο του Αντιπροέδρου Ε.Α.Υ.Θ. Στέργιου ΔΡΟΣΟΥ.

Σήμερα, όλοι μας πληροφορηθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε., ότι η Τρόικα απαιτεί να ισχύσουν οι μειώσεις των 88.000.000 Ευρώ στους μισθούς των έστολων (Σώματα Ασφαλείας και Ένοπλες Δυνάμεις) σύμφωνα με το Μνημόνιο 3.Ο κ. Πρωθυπουργός όμως, ρητά και ξεκάθαρα, έχει δηλώσει ότι οι Στρατιωτικοί, δηλαδή όλοι οι ένστολοι, θα εξαιρεθούν από περαιτέρω μειώσεις. Δυστυχώς η εξαίρεση αυτή δεν έχει νομοθετηθεί και οι εξελίξεις, όπως διαπιστώνουμε, είναι αρνητικές παρά θετικές.

   Ό,τι είχαμε να δώσουμε το δώσαμε! Οι μειώσεις έχουν φτάσει το ποσοστό του 40%, τα ασφαλιστικά Ταμεία μας είναι στη χειρότερη κατάσταση και η υγειονομική μας περίθαλψη, μέσω ΕΟΠΥΥ, είναι περίπου ανύπαρκτη! Πώς θα μπορέσουμε να εκτελέσουμε άψογα την υπηρεσία μας, με τέτοιο ηθικό και ψυχολογία, σε συνδυασμό και με την πολύ μεγάλη έλλειψη προσωπικού και την αντίστοιχη έλλειψη σε υλικοτεχνική υποδόμή;

   Από την άλλη, ο έλληνας Αστυνομικός, στα πλαίσια εκτέλεσης της υψηλής αποστολής του για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας, πολλές φορές στάθηκε ενάντια στο υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα, ενάντια σε αρκετές ομάδες εργαζομένων και έχει στοχοποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.
   Για όλα τα παραπάνω απαιτείται ΑΜΕΣΑ το ΕΝΣΤΟΛΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, να αναλάβει δράσεις, και προτείνω, ΑΡΧΙΚΑ,  επισκέψεις σε όλες τις Υπηρεσίες προκειμένου να ενημερώσουμε όλους τους συναδέλφους για τη διεξαγωγή μίας ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ και στη συνέχεια επισκέψεις σε όλους τους Βουλευτές και τα Πολιτικά Κομματα, ακόμα και στον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
   Αυτή τη φορά το ΜΗΝΥΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΟΡΙΑ και να υπενθυμίσουμε ότι είμαστε 55.000 οικογένειες όλοι οι αστυνομικοί που 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα, αγωνιζόμαστε για την ασφάλειά τους, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ.
   Όλες οι Ενώσεις των εν ενεργεία εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας με τις Ομοσπονδίες, καθώς και τα Σωματεία των συνταξιούχων συναδέλφων, αυτή τη φορά, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΝΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ.
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΔΡΟΣΟΣ
Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Α.Υ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …