Δεν κατανοώ τις φοβίες πρωτοκλασάτων συνδικαλιστών να ενοχλούνται από επώνυμες αναρτήσεις στο διαδίκτυο!
Αγνοούν προφανώς ότι μέσω διαδικτύου πλέον γίνονται υπερατλαντικές συναλλαγές. Με ένα κλικάρισμα διαβάζεις τις απόψεις του Paolo Coelho και ενημερώνεσαι για τα τεκταινόμενα στον κόσμο.
Βεβαιότατα και εγκυμονεί κινδύνους η αμετροέπεια των αφελών –φελλών. Όμως αυτοί κρίνονται και επικρίνονται. Κανείς δεν μπορεί να χειραγωγήσει απόψεις ,όταν οι θεσμικοί ρόλοι καταπατώνται από αριθμητικές συγκυριακές και πρόσκαιρες πλειοψηφίες.
Ηλίου φαεινότερο ότι η συνδικαλιστική νοοτροπία της συναλλαγής έχει πλέον παρέλθει. Δεν χαλιναγωγούνται οι συνειδήσεις ,ούτε χειραγωγούνται οι ιδέες.
Στο παρελθόν εδραιώθηκε ένας συνδικαλισμός σκοπιμοτήτων ο οποίος σήμερα ανεπιτυχώς επιχειρεί να αντλήσει τα απόνερά του .Θέλω να πιστεύω ότι ξεχωριστές φωνές δεν κινδυνεύουν να μείνουν γραφικές και κυρίως αδυνατούν οι κομματικοί μηχανισμοί να τις ελέγξουν!
Επειδή πλέον του έτους είμαι μέλος της Ομοσπονδίας και αρκετοί ακόμα αποκλεισμένοι κατά το παρελθόν με φασιστικό τρόπο όπως όλοι γνωρίζεται, είδα και άκουσα πολλά. Δεν σιώπησα, αλλά σιγοψιθύρισα αφ ενός για να βεβαιωθώ και αφ ετέρου μήπως και η πλειοψηφία αντιληφθεί την διαφορετικότητα.
Είμαι πεπεισμένος πλέον ότι η συνδικαλιστική μας δράση ακολουθεί την πεπατημένη των «πολλών».
Τα κινήματα δυστυχώς μέρα τη μέρα απογυμνώνονται και ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό. Ο ελεγχόμενος και στείρος συνδικαλισμός και όχι μόνο των τελευταίων ετών συντηρείται με αυταπάτες και ευχολόγια που χαϊδεύουν τα αυτιά μας χωρίς να αγγίζουν καν την ψυχή μας. Δεν θα μας σώσουν οι εθιμοτυπικές συγκεντρώσεις και οι καθιερωμένες πορείες που διαθέτουν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της τελευταίας τριακονταετίας.
Οι «υψηλοί» προσκεκλημένοι ομιλητές οι φωτογραφίες και τα happenings δεν συνάδουν με την ήδη υπαρκτή πραγματικότητα .Η απαλλαγή από την υπηρεσία των συνδικαλιστών για μέρες, μήνες , χρόνια είναι όπως αποδείχθηκε προνόμια τεμπέληδων και όχι ενστόλων. Οι διάφορες μη δεδουλευμένες αποζημιώσεις είναι πρόκληση .Αν θέλετε αγαπητοί συνάδελφοι της Ομοσπονδίας ,αλλά και των πρωτοβάθμιων ενώσεων να ξαναγεννηθούν τα συνδικάτα αποποιηθείτε των προνομίων. Μην αναρωτιέστε τι φταίει, εμείς φταίμε!!
Οι συνάδελφοι σήμερα απαιτούν ριζικές αλλαγές και θέλουν πολλούς στους ρόλους, όχι λίγους, αλλά σε ρόλους ουσίας και όχι εντυπωσιασμού. Δεν με πτοεί ο αποκλεισμός αλλά δεν θα εμφιλοχωρήσω σε μεθόδους καθοδήγησης. Ξένα στοιχεία του χαρακτήρα μου δεν είναι ικανά να με καταδυναστεύουν, ούτε να με αποπροσανατολίσουν από το όραμά μου για έναν συνδικαλισμό ουσίας και όχι βιτρίνας. Δεν μπορεί κανείς να μου επιβάλει την καθοδήγηση του σήμερα, ούτε την διαδοχή του αύριο.
Ευτυχώς στην Ομοσπονδία αυτή την στιγμή υπάρχουν συνάδελφοι των τριών συνδικαλιστικών και όχι κομματικών παρατάξεων που διαθέτουν κοινή λογική, προσόντα και γνώσεις που ως στοιχεία είναι αναγκαία και ικανά για οποιαδήποτε εξέλιξη.
Δημοσιευμένο στο bloko.gr
skaythess.gr ΣΚΑΥ | «δίπλα στον συνάδελφο»