Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Επικαιρότητα / Διαμαρτυρία έξω από τα ΜΑΤ!! Δηλώσεις Γ.Γραμματέα της Ε.Α.Υ.Θ. Θεόφιλου Παπαδάκη.

Διαμαρτυρία έξω από τα ΜΑΤ!! Δηλώσεις Γ.Γραμματέα της Ε.Α.Υ.Θ. Θεόφιλου Παπαδάκη.

Αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες – Πενιχρό εισόδημα – Ληγμένα αλεξίσφαιρα κι οχήματα “νεκροφόρες”

Σε απόγνωση βρίσκονται όλοι οι υπηρετούντες αστυνομικοί στην Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης , οι ανοχές και οι αντοχές τους έχουν ξεπεράσει τα όρια των πολλών μετακινήσεων και της υπεραπασχόλησης λέει στο THESSTODAY ο γ.γ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόφιλος Παπαδάκης και μέλος της Σ.Κ.Α.Υ. Θεσ/νίκης

 
“Νομάδες” που ζουν από πολιτεία σε πολιτεία.

Η καθημερινή διάθεση σε μέτρα, στις Σκουριές Χαλκιδικής, στα δικαστήρια, στους προς φύλαξη στόχους, στα γήπεδα, στις συγκεντρώσεις κι όπου αλλού τους καλέσει η υπηρεσία έχει εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διάθεσης έστω και στοιχειώδους χρόνου στις οικογένειες τους.

Εκτός της σωματικής κούρασης, έχουν να αντιμετωπίσουν την ψυχική κούραση αλλά και τα οικογενειακά προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της απουσίας τους.

Όπως λέει, συνάδελφοι του στα ΜΑΤ είναι αναγκασμένοι να εκτελούν υπηρεσία από 5 έως και 10 μέρες μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Σχεδόν κάθε εβδομάδα μετακινούνται σε άλλο νόμο όπως Χαλκιδική, Κομοτηνή, Λάρισα ακόμη και στην Κέρκυρα.

Αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες και μειωμένες αποδοχές.

Οι μετακινήσεις αυτές όπως λέει στο THESSTODAYο κ. Παπαδάκης είναι πολυδάπανες και φυσικά επιβαρύνουν το Δημόσιο τι στιγμή που έχει γίνει οικονομική “αφαίμαξη” σε ολόκληρο το κλάδο.

Αστυνομικοί αναγκάζονται να εκτελούν τα καθήκοντα τους χωρίς ρεπό, να κάνουν διπλά νυχτερινά, να δουλεύουν περισσότερες από 8 ώρες την ημέρα κι όλα αυτά με μειωμένες τις αποδοχές τους και ως… “ευχαριστώ” το πενιχρό επίδομα των 150 ευρώ το μήνα.

Κι ενώ βλέπουν το εισόδημα τους να συρρικνώνεται, τα έξοδα να είναι περισσότερα από τα έσοδα, είναι αναγκασμένοι να βάζουν χρήματα κι από τη τσέπη τους για το φαγητό τους και την διαμονή τους.

Και δεν είναι τα μοναδικά προβλήματα.

“Ληγμένα” αλεξίσφαιρα και οχήματα “νεκροφόρες”…

Τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές και σε προσωπικό.

Τα αλεξίσφαιρα γιλέκα που χρησιμοποιούν είναι ληγμένα και δεν προσφέρουν επαρκές επίπεδο ασφάλειας καθώς η συνοχή των υλικών τους δεν έχει τις απαιτούμενες ιδιότητες για να προστατέψουν σωστά.

Μόλις πριν από λίγες μέρες η υπηρεσία προμήθευσε τους αστυνομικούς στα ΜΑΤ με νέα.

Όπως καταγγέλει στο THESSTODAYο γ.γ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης η πλειονότητα των υπηρεσιακών οχημάτων (κλούβες) που υπάρχουν πλέον στην Δ.Α.Ε.Θ. είναι “κινητές νεκροφόρες“.

Βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση, έτσι ώστε να είναι ακατάλληλα έως και επικίνδυνα πολλές φορές για τους συναδέλφους του που βρίσκονται μέσα τους ή τα οδηγούν και αποτελούν καθημερινά πηγή μεγάλου κινδύνου καθώς δεν πληρούν τους όρους του Κ.Ο.Κ

Οι αστυνομικοί έχουν να αντιμετωπίσουν ένα σκληρό “υπηρεσιακό κατεστημένο” που μόνο απαιτήσεις έχει και μια πολιτική ηγεσία που είναι διατιθεμένη μόνο τις απαιτήσεις της Τρόϊκας να ικανοποιήσει.

Ζητούν την άμεση ενίσχυση των υπηρεσιών σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Σήμερα η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το προεδρείο της ΠΟΑΣΥ θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στις 13:00 έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη.

 

Δείτε τι καταγγέλλει στο THESSTODAY ο γ.γ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης κ. Θεόφιλος Παπαδάκης και μέλος της Σ.Κ.Α.Υ. Θεσ/νίκης.

[youtube id=”_xzRGcevBcg” width=”600″ height=”350″]

Πηγή:Thesstoday.gr

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …