Όλοι μας περιμένουμε αυτή τη περιβόητη αναδιάρθρωση, η οποία είναι αν δε κάνω λάθος η 3η που συμβαίνει τα τελευταία πέντε χρόνια! Άραγε γιατί απέτυχαν οι δύο προηγούμενες; Υποθέτουμε ότι απέτυχαν, γιατί αν είχαν πετύχει δε θα χρειαζόταν να ξαναγίνει αναδιάρθρωση.
Θυμάμαι πριν χρόνια τη τελευταία, η οποία όσο αφορά τη Διεύθυνση Ασφαλείας, δημιούργησε 12 νέα Τμήματα Ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη, από τα οποία, εκτός από τα δύο κεντρικά τα οποία λειτουργούσαν με ένα υποτυπώδες σε αριθμό προσωπικό, [το Τ.Α. Λευκού Πύργου τους πρώτους μήνες δεν έβγαζε ούτε περιπολικό!], τα υπόλοιπα δέκα ήταν Τμήματα μόνο στα χαρτιά αφού π.χ. οι Συκιές είχαν 6-7 άτομα προσωπικό!
Σήμερα μετά από χρόνια από τη τελευταία αναδιάρθρωση και πάντα όσο αφορά τη Διεύθυνση Ασφαλείας που γνωρίζω γιατί εκεί υπηρετώ τα τελευταία χρόνια, τα Τμήματα Ασφαλείας ενισχυμένα με προσωπικό έχουν αρχίσει να αποδίδουν, ειδικά τα πιο νευραλγικά από αυτά όπως του Λευκού Πύργου, Πλατείας Δημοκρατίας, Αναλήψεως και Τούμπας-Τριανδρίας, με τα γραφεία αποφάσεων, προανακρίσεων και τις ομάδες, αλλά και με την εμπειρία που το προσωπικό έχει αποκτήσει πάνω στο αντικείμενο, φτάνουν σε αριθμούς συλλήψεων τους 200-250 και παραπάνω σε δράστες, από τους οποίους τα μισά είναι συλλήψεις αποκλειστικά δικές τους -εξιχνιάσεις, νούμερα τα οποία είναι τρομερά για Υπηρεσίες που έχουν 30 με 35 άτομα προσωπικό!Αν αυτό δε δουλεύει τότε τι δουλεύει;Πρέπει να δηλαδή να συγκεντρωθούν όλες οι Υπηρεσίες σε μια ή δύο κεντρικές;
Σε τι θα ωφελήσει αυτό;Πως θα γνωρίζει ο Αστυνομικός τι συμβαίνει στη Νεάπολη, στον Έυοσμο ή στη Πυλαία;
Είναι η Ελληνική Αστυνομία, οι Αστυνομικοί ή η ασφάλεια του πολίτη πειραματόζωα;
Γιώργος Δεληγιώργης, Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ, μέλος Σ.Κ.Α.Υ.