ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛ.ΑΣ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Φλώρινα, 2 Μαρτίου 2013
Συνάδελφοι,
Το θέμα της μετακίνησης Αστυνομικού Προσωπικού από την μία άκρη της Χώρας μας στην άλλη, είναι πλέον συνηθισμένο φαινόμενο. Η τελευταία όμως Διαταγή ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Συγκεκριμένα, με σημερινή Διαταγή του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας διατάσσεται η Διμοιρία Υποστήριξης της Α.Δ. Φλώρινας, να μεταβεί στην Κέρκυρα, προκειμένου λάβει μέτρα κατά την διάρκεια του Τελικού αγώνα Κυπέλλου Χάντμπολ μεταξύ των ομάδων ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ο οποίος θα διεξαχθεί εκεί την 3-3-2013 και ώρα 14.00΄.
Η απορία μας είναι εύλογη: Ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν προγραμματισμένος προ πολλού. Για ποιο λόγο διατάσσεται η Διμοιρία της Φλώρινας, την τελευταία στην κυριολεξία στιγμή, να μεταβεί σε τόσο μακρινή απόσταση; (για να παρευρίσκονται έγκαιρα στην Κέρκυρα, οι συνάδελφοι πρέπει να αναχωρήσουν σήμερα το μεσημέρι). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, επειδή ως γνωστόν τα άτομα που επανδρώνουν την Διμοιρία είναι συγκεκριμένα, να κόβονται ρεπό και αδιάθετα. Δηλαδή συνάδελφος που εκτέλεσε νυχτερινή υπηρεσία την 1/2 Μαρτίου 2013 αναγκάζεται το μεσημέρι της 2 Μαρτίου να αναχωρήσει για Κέρκυρα. Αυτό δεν είναι καταστρατήγηση ωραρίου;
Επίσης, θεωρούμε ότι για έναν αγώνα ο οποίος ήδη ήταν προγραμματισμένος και μπορούσαν να ληφθούν έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα, είναι απαράδεκτο να δαπανούνται οικονομικά ποσά για μετακίνηση προσωπικού σε τόσο μακρινές αποστάσεις, σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε, γιατί με αυτόν τον τρόπο προκαλούμε την κοινή γνώμη.
Τέλος, όταν πραγματικά υπάρχει λόγος να μετακινείται προσωπικό, ειδικά για προγραμματισμένα μέτρα, πρέπει αυτό να ενημερώνεται από νωρίτερα, για να μην υπάρχει αναστάτωση και στις Υπηρεσίες, όπου υπηρετεί το προσωπικό που μετακινείται, αλλά και στους συναδέλφους, οι οποίοι από την μια στιγμή στην άλλη αναγκάζονται να αφήσουν τις οικογένειες τους χωρίς τον απαιτούμενο προγραμματισμό.
ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ
Π Ρ Ο Σ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΚΟΙΝ
1) κ. ΓΕΝΙΚΟ ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
2) κ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
3) ΜΕΛΗ ΜΑΣ
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ Ιωάννης ΜΠΑΡΟΣ Γεώργιος
Πηγη:http://www.policenet.gr
skaythess.gr ΣΚΑΥ | «δίπλα στον συνάδελφο»