Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Επικαιρότητα / Ψώρα στα κρατητήρια Λάρισας

Ψώρα στα κρατητήρια Λάρισας

Μια άκρως μεταδοτική ασθένεια, η αλλιώς μία υγειονομική βόμβα έχει “σκάσει” στα κρατητήρια του αστυνομικού μεγάρου Λάρισας, σύμφωνα με την Ένωση Ασττυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας και απειλεί ολόκληρη την κοινωνία.
Πρόκειται για τρία κρούσματα ψώρας η αλλιώς παρασιτικό νόσημα το οποίο διαγνώσθηκε σε τρεις κρατούμενους, αλλοδαπούς, λόγω έλλειψης της στοιχειώδους καθαριότητας και υγιεινής των κρατούμενων, για την οποία δεν ευθύνονται οι ίδιοι.

Τη “βόμβα” αυτή κινδυνεύουν να τη μεταφέρουν αστυνομικοί στις κατοικίες τους και να τη μεταδώσουν στις οικογένειές τους. Η αδιαφορία του κράτους έχει εξοργίσει τις Ενώσεις Αστυνομικών, οι οποίες έχουν καταγγείλει σε πρόσφατο ρεπορτάζ του Radio1d.gr, τα κρατητήρια-στάβλους στα τμήματα της Ελληνικής Αστυνομίας.
«Είναι η πολλοστή φορά που κάνουμε παρέμβαση. Η έλλειψη κονδυλίων σε συνδυασμό με την κακώς δημοσιουπαλληλίστικη νοοτροπία να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από τα χαλιά, μας έφεραν σε αυτό το σημείο. Το φιλότιμο και η υπομονή εξαντλήθηκαν», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας.
Χωράνε 39 κρατούμενοι, στοιβάζονται 80
Ο μέσος όρος πληθυσμού κρατητηρίων είναι μέχρι και 80 άτομα ενώ σε κάθε κελί χωράνε το πολύ 39, παράλληλα το μήνα στοιβάζονται 130-150 κρατούμενοι, χώρια όσοι έρχονται με αυτόφωρα. Για την τήρηση των κανόνων υγιεινής πρέπει οι κρατούμενοι να κάνουν μπάνιο και να υπάρχει προληπτική ιατρική.” Εδώ, κάναμε μάχη για να βρούμε σακούλες για σκουπίδια και να εξασφαλίσουμε δύο λίτρα χλωρίνη. Κάθε 15 ημέρες θα έπρεπε να είναι στο προαύλιο οι κρατούμενοι, και για δύο ώρες το συνεργείο καθαρισμού να καθαρίζει τα κελιά ώστε οι κρατούμενοι να ζούνε σε ανθρώπινες συνθήκες” τόνισε ο κ.Νταβούρας.
Μόλις περίπου εξακόσια ευρώ το εξάμηνο διατίθενται για την υγιεινή των χώρων κράτησης στα κρατητήρια του νομού Λάρισας. Σύμφωνα με τον κ.Νταβούρα το σωματείο μόνο τρέχει για την προληπτική ιατρική και κανείς άλλος. “Αυτές είναι οι αλήθειες και σε όποιον αρέσουν. Με τα ψέματα δεν κάνεις δουλειά. Τϊ να το κάνω το αστυνομικό μέγαρο, τη φινέτσα, τα σιντριβάνια όταν δεν έχω να καλύψω τα βασικά έξοδα.Δώστε χρήμα για υγιεινή και καθαριότητα στα κρατητήρια. Σας προκαλώ, ελάτε να δείτε τι τραβάμε!”πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας.

ΠΗΓΗ:Τατιάνας Κερασίδη
Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …