Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Aπόψεις / Άρθρα / Ποιος φταίει, άραγε, για τους 10 τραυματίες Αστυνομικούς στο γήπεδο της Τούμπας;

Ποιος φταίει, άραγε, για τους 10 τραυματίες Αστυνομικούς στο γήπεδο της Τούμπας;

Το βράδυ της Κυριακής της 26 Νοέμβρη 2012 σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν στη πόλη μας, οπαδοί της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ ή άλλοι που το ποδόσφαιρο αποτελεί δικαιολογία, προκειμένου να παραβιάσουν τους Νόμους αυτής της χώρας προκάλεσαν φθορές και σωματικές βλάβες σε πολίτες, είτε ανυποψίαστους, είτε συμμέτοχους σε διάφορες αντιδικίες που τέτοια άτομα μπορεί να έχουν. Οι συνάδελφοί μας και κυρίως οι υπηρετούντες στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, κλήθηκαν πάλι να παρέμβουν για να αποκαταστήσουν την Τάξη και πολλοί από αυτούς τραυματίστηκαν, δέκα (10) από αυτούς πιο σοβαρά.

Διερωτώμαι αν το εύρος των επεισοδίων και των τραυματισμών των Αστυνομικών, οφείλεται στην ανικανότητα κάποιων που είτε σχεδίασαν είτε οργάνωσαν είτε είχαν οριστεί επικεφαλής των μέτρων αυτών. Αυτό θα το δείξει η έρευνα που αυτεπαγγέλτως πρέπει να γίνει σε πειθαρχικό, αλλά και σε ποινικό επίπεδο.

Διερωτώμαι αν αυτοί θα λογοδοτήσουν στη προβλεπόμενη Διοικητική Εξέταση που ενεργείται από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, αν οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν.

Διερωτώμαι πως αυτή η Αστυνομία που αντιμετώπισε στο παρελθόν πολύ δυσκολότερες καταστάσεις, όπως εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο να προσπαθεί να μπει στη Βουλή των Ελλήνων δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει μερικούς εγκληματίες οπαδούς μια ομάδας.

Διερωτώμαι αν ο πειθαρχικός έλεγχος θα εφαρμοστεί, όπως θα εφαρμοζόταν σε εμένα αν από αμέλειά  μου ή ηθελημένα διέπραττα ανάλογα λάθη.

Θέλω έρευνα, θέλω απόδοση Δικαιοσύνης, απαιτώ να εφαρμοστεί ο Νόμος, ο Νόμος απέναντι στον οποίο είμαστε όλοι ίσοι και σαν ίσοι θέλουν να αντιμετωπιστούν και αυτοί οι δέκα συνάδελφοι που εκείνο το βράδυ δεν γύρισαν στο σπίτι τους, και διεκομίσθηκαν στα Νοσοκομεία!

Δεληγιώργης Γεώργιος, Αντιπρόσωπος στη Π.Ο.ΑΣ.Υ.-Μέλος Σ.Κ.Α.Υ.

Δείτε επίσης

Τιμή και δόξα στην Ελληνική Αστυνομία

Του δρος Κωνσταντίνου Δούβλη Για τους αναγνώστες μου, δεν είναι μυστικό ότι αγαπώ την έννομη …