Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Συνδικαλιστική Κίνηση / Ιδρυτική Διακήρυξη

Ιδρυτική Διακήρυξη

Δεκέμβριος 2012

Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων (Σ.Κ.Α.Υ.) Θεσσαλονίκης

Ιδρυτική Διακήρυξη

Μέσα από την κρίση που διέπει σήμερα την κοινωνία μας και απειλεί να αφανίσει τους θεσμούς και τη συνοχή της, μέσα από την οικονομική και εργασιακή μας κατάντια, από τη διαφθορά και την συνδικαλιστική παρακμή που άφησε και συνεχίζει να αφήνει  τον κάθε Συνάδελφο εκτεθειμένο στα συμφέροντα και τις φιλοδοξίες ανθρώπων που δεν έπρεπε και δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα του Αστυνομικού προσωπικού, μια ομάδα νέων αλλά και παλιών Συναδέλφων στα συνδικαλιστικά δρώμενα, αποφάσισε να κάνει ένα βήμα μπροστά, ένα βήμα που σκοπό έχει να αλλάξει τη σκέψη και τη νοοτροπία που λειτουργεί και υπάρχει ως τώρα και να δημιουργήσει έναν νέο συνδικαλιστικό συνδυασμό – κίνηση – πρωτοβουλία, που θα δοκιμαστεί από τους Συναδέλφους προκειμένου να συμμετέχει στις εκλογές για τα όργανα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Οι τροποποίησεις που επέφερε ο Νόμος 3938/2011 το Μάρτιο 2011 στην ίδρυση, λειτουργία και αρχαιρεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων των Αστυνομικών υπαλλήλων (πρωτοβάθμιες Ενώσεις – Σωματεία, Ομοσπονδίες) και ειδικότερα η εισαγωγή της απλής αναλογικής στη διεξαγωγή των εκλογών και η κατάργηση του ενιαίου ψηφοδελτίου (που ήταν υποχρεωτικό, μέχρι εκείνη τη χρονική περίοδο), μας αναγκάζει και ταυτόχρονα μας υποχρεώνει να προχωρήσουμε στην ίδρυση του νέου συνδικαλιστικού συνδυασμού – κίνησης – πρωτοβουλίας, ο οποίος θα έχει την επωνυμία Σ.Κ.Α.Υ. Ταυτόχρονα, δηλώνουμε την αντίθεση μας στην ύπαρξη συνδικαλιστικών συνδυασμών και θα διεκδικήσουμε την κατάργηση αυτής της διάταξης, έτσι ώστε να υπάρχει ένα και μόνο ενιαίο ψηφοδέλτιο, που θα ευνοεί και θα τάσσεται υπέρ της ενότητας των Συναδέλφων.

Το όνομά της, Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, τα αρχικά της Σ.Κ.Α.Υ. και το κάλεσμα που απευθύνει είναι προς όλους, όλους όσους θέλουν να προσφέρουν, να συμμετέχουν και να βοηθήσουν τους Συναδέλφους τους. Δηλώνουμε και δίνουμε υπόσχεση, ότι θα προσπαθήσουμε και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, με σκοπό την αναβάθμιση, βελτίωση και προαγωγή, με κάθε μέσο και τρόπο, όλων των εργασιακών, οικονομικών, κοινωνικών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων και ζητημάτων που απασχολούν και ενδιαφέρουν τον κάθε Αστυνομικό.
α) Εμείς με το διαρκή και δυναμικό μας αγώνα, θα δώσουμε το παρών στο Συνδικαλιστικό Κίνημα των Αστυνομικών της Θεσσαλονίκης και θα αποδείξουμε  ότι αξίζουμε να έχουμε τη στήριξη και βοήθεια όλων σας, στον κοινό μας αγώνα.
β) Στην  πρωτοβουλία μας είμαστε όλοι  ίσοι, ως ισότιμα μέλη και αγωνιζόμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, για την επίλυση και βελτίωση των εργασιακών θεμάτων και προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε όλοι μας. Στο συνδυασμό μας, δεν υπάρχουν θέσεις και αξιώματα, είμαστε όλοι Συνάδελφοι με κοινές ιδέες και κοινό αγώνα, για την προστασία όλων ανεξαιρέτως των Αστυνομικών.
γ) Δηλώνουμε ότι είμαστε εναντίον του κομματικοποιημένου συνδικαλισμού και ανεξάρτητοι από χρωματικές ιδεολογίες, θα αγωνιστούμε για το κοινό καλό των Συναδέλφων.
δ) Σε κάθε κάλεσμα του συνδικαλιστικού κινήματος θα δίνουμε το παρών και θα προσπαθούμε για την, όσο το δυνατόν καλύτερη, εκπροσώπηση των Συναδέλφων που υπηρετούν στις Υπηρεσίες του Νομού (Περιφερειακής Ενότητας) Θεσσαλονίκης.
ε) Ο συνδυασμός μας με την αγωνιστική του διάθεση, την αντίσταση και τον αγώνα που θα προβάλλει σε κάθε επίπεδο, τον τεκμηριωμένο συνδικαλιστικό του λόγο και τις θέσεις του, που θα συνοδεύονται από επιχειρήματα, θα προσπαθεί να αναβαθμίσει την εργασία και την ποιότητα ζωής των Αστυνομικών, να γνωστοποιήσει την Κοινωνία για τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος, ώστε, να θεσμοθετηθεί η αναγνώριση του επικίνδυνου και ανθυγιεινού του λειτουργήματός μας και να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας μας, σε κοινωνικό, οικονομικό, εργασιακό επίπεδο.
στ) Μέλη μας μπορούν να γίνονται όλοι οι Συνάδελφοι, ανεξαρτήτως βαθμού, που υπηρετούν σε Υπηρεσίες που εδρεύουν μέσα στα γεωγραφικά όρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, δηλαδή στο Νομό (Περιφερειακή Ενότητα) Θεσσαλονίκης, ανεξαρτήτως της ιεραρχικής υπαγωγής τους, με σχετική αίτηση στην Οργανωτική – Συντονιστική Επιτροπή της Σ.Κ.Α.Υ.

Τα Ιδρυτικά μέλη της Σ.Κ.Α.Υ.