Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Aπόψεις / Ο καλός καπετάνιος και ο πρώην πρόεδρος της Θεσσαλονίκης!

Ο καλός καπετάνιος και ο πρώην πρόεδρος της Θεσσαλονίκης!

Παρατηρούμε τελευταία πως συγκεκριμένα εξέχοντα μέλη συγκεκριμένης συνδικαλιστικής παράταξης της πόλης μας, αρθρογραφούν μανιωδώς ανακυκλώνοντας συνεχώς την στείρα και μπερδεμένη σκέψη τους, κατηγορώντας άλλους συναγωνιστές συναδέλφους τους.

Ο τρόπος μάλιστα που το πράττουν, καταδεικνύει ολοφάνερα πως ψάχνουν εναγωνίως κάποιον για να του φορτώσουν την εκ του αποτελέσματος, όπως προκύπτει, κατάσταση της ΓΑΔΘ και την έως μηδενική θα λέγαμε συνδικαλιστική τους δράση, που αναπόφευκτα οδηγεί στον ξεπεσμό και στην κατρακύλα της εσωστρέφειας στην οποία έχουν περιέλθει και την διαπιστώνουμε με απορία και αποστροφή συνάμα.

Εξάλλου, φαίνεται και από την κατάσταση που επικρατεί στις Υπηρεσίες στις οποίες υπηρετούν οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές, η ικανότητα και η επιτυχία του εκπρόσωπου που κατέχει την συνδικαλιστική ιδιότητα για να προστατεύει τους συναδέλφους. Αν κρίνουμε λοιπόν από τις Υπηρεσίες της ΔΑΕΘ και τα όσα βιώνουν οι συνάδελφοι των διμοιριών, με τα άστατα ωράρια, τις ανακλήσεις ρεπό, τις  ανύπαρκτες εκπαιδεύσεις, τις απoσπάσεις στα νησιά, τότε εύκολα οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι, δυστυχώς, και ο πρώην πρόεδρος και ο νυν, που υπηρετούν στις διμοιρίες, συνδικαλιστικά ΔΕΝ πέτυχαν το σκοπό τους. Η απογοήτευση και η αγανάκτηση είναι έκδηλη στους περισσότερους συναδέλφους όλης της Θεσσαλονίκης.

Τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όμως ως Αστυνομικοί στο Νομό μας, στα οποία οι εν λόγω “συνδικαλιστές” κατά κοινή ομολογία αδυνατούν να ανταπεξέλθουν και να δώσουν λύσεις, χρήζουν άμεσης και εύστοχης αντιμετώπισης!

Δεν μπορούμε ως υγιής – ενεργός συνδικαλιστικός συνδυασμός – οργανισμός που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη να επιτρέψουμε τη συνέχιση της συνδικαλιστικής αδράνειας και της απραξίας, που μοιραία οδηγούν σε παραιτήσεις, όπως αυτή του πρώην προέδρου πριν μερικούς μήνες, ώστε να θολώσουν προσωρινά το τοπίο, κερδίζοντας χρόνο στις αναπαυτικές θέσεις της εξουσίας.

Ο καλός ο καπετάνιος κύριοι όταν έρχεται η φουρτούνα δεν πηδάει πρώτος από το καράβι για να σωθεί μόνος του, αφήνοντας τους υπόλοιπους να πνίγουν και να χρεωθούν την συνδικαλιστική του αποτυχία. Αντιθέτως εγκαταλείπει τελευταίος το μισοβυθισμένο πλοίο, σώζοντας πρώτα όλους τους άλλους. Δυστυχώς η συνδικαλιστική παράταξη από την οποία προέρχεται ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων δεν κατάφερε να προασπίσει και να αγωνιστεί με πλήρη επιτυχία στα αυξημένα συνδικαλιστικά καθήκοντα της Θεσσαλονίκης.

Θεωρούμε ως χρέος μας, το οποίο πηγάζει και εκ της ιδρυτικής μας διακηρύξεως, να Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την Ένωση Θεσσαλονίκης, την Πανελλήνια Ομοσπονδία και κατ’ επέκταση το Συνδικαλιστικό Κίνημα, που ΕΝΩΜΕΝΟ καλείται να ανταπεξέλθει στις εξαιρετικά δύσκολες απαιτήσεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως κλάδος εργαζομένων, αλλά και ως χώρα.

Στηρίζουμε καθε υγιή συνδικαλιστικη δράση!

Δίνουμε το παρόν στην ολοήμερη ένστολη διαμαρτυρία έμπροσθεν του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης την Τέταρτη 28-09-2016 και ώρα 08:00′.

Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης
Μέλος ΕΚΑ

διαβάστε επίσης:

skay_thess_600_300

SKAY_SLOKAN

Find, Like, Share / skaythess facebook, twitteryoutubeinstagram

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …