Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Aπόψεις / Οι ευθύνες της Ένωσης Θεσσαλονίκης, το φιάσκο και τα ερωτήματα για τις μεταθέσεις

Οι ευθύνες της Ένωσης Θεσσαλονίκης, το φιάσκο και τα ερωτήματα για τις μεταθέσεις

Για ακόμη μία φορά, η Θεσσαλονίκη αδικήθηκε από τον αριθμό των θέσεων των εκτάκτων μεταθέσεων Σεπτεμβρίου, που αποφάσισε το Αρχηγείο για να ενισχύσει την πολύπαθη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης (Γ.Α.Δ.Θ.).

Όμως φέτος, δυστυχώς, τα πράγματα ήταν κατά πολύ χειρότερα για όλους μας και ιδιαίτερα για το σύνολο των υπηρετούντων συναδέλφων στο Νομό Θεσσαλονίκης. Οι 20 θέσεις Αστυφύλακων με τις οποίες ενισχύει η Ηγεσία τη συμπρωτεύουσα, σε συνδυασμό με τη λειτουργία των 12 Ανοιχτών Κέντρων Φιλοξενίας (Hot Spot) καθώς και την τεράστια αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή μας, οδηγούν σε οριακό σημείο τους εργαζόμενους Αστυνομικούς αλλά και κατ’ επέκταση όλη την κοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Οι ευθύνες που βαραίνουν τους υπεύθυνους είναι τεράστιες και από τις οποίες, μεγάλο μέρος, δυστυχώς, αναλογούν και στο Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, καθόσον, όπως διαπιστώθηκε και είναι αυταπόδεικτα και κοινή ομολογία από το σύνολο των συναδέλφων, η Ένωση δεν διεκδικήσε με μεγαλύτερο σθένος την οσο το δυνατόν μεγαλύτερη πραγματική κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων (περίπου 300), όπως αποδείχτηκε στην πράξη.

Επίσης η αποδεικνυόμενη μέσω του τελικού αποτελέσματος, έλλειψη σθένους, διανθίστηκε και συμπληρώθηκε και από άλλους λόγους για να φτάσουμε σε αυτό το άσχημο αποτέλεσμα.

Βέβαια, για να λέμε τη σκληρή αλήθεια, δεν είναι άλλος ο κυριότερος λόγος, από τις ενέργειες και τις δράσεις της Ένωσης Θεσσαλονίκης όλο το προηγούμενο διάστημα με τις οποίες ουσιαστικά “νομιμοποίησε και συνδικαλιστικά” την ίδρυση και λειτουργία των 12 Hot Spots του Νομού Θεσσαλονίκης, την επιτήρηση αυτών από Αστυνομικούς (παρότι κάτι τέτοιο δεν είναι αστυνομικό καθήκον, δηλαδή η εκτέλεση υπηρεσίας σε μόνιμη σταθερή βάση σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας) και βέβαια ως διοίκηση της Ένωσης ήταν πολύ υπέρ των αποσπάσεων (κάτι που επιθυμούσε και η Ηγεσία, από το να πραγματοποιήσει μεταθέσεις), που αυτές όμως οι αποσπάσεις εμπόδισαν τον μεγάλο αριθμό μεταθέσεων.

Πιο συγκεκριμένα με το να πραγματοποιεί επισκέψεις επίσημα ως προεδρείο, σε αρκετά από αυτά τα Hot Spots και να δημοσιεύει φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται ότι η συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης στην πραγματικότητα, δέχεται και επικυρώνει και σε συνδικαλιστικό επίπεδο, τις αποσπάσεις και τη φύλαξη των τόσων πολλών Ανοιχτών Κέντρων Φιλοξενίας από Αστυνομικούς, επέφερε αυτά τα αρνητικά αποτελέσματα για όλους τους συναδέλφους της συμπρωτεύουσας.

Εξάλλου, η Ένωση Θεσσαλονίκης βγάζοντας μία μόνο ανακοίνωση πριν τις μεταθέσεις και μία ακόμη που ακολούθησε μετά, στην οποία μάλιστα να ομολογεί άλλη μια συνδικαλιστική “ήττα”, αλλά και επιπλέον, ο νέος Πρόεδρος της Θεσσαλονίκης που αναφέρει ότι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης είναι πολίτες β’ κατηγορίας, πλέον, έχουμε χρέος να θέσουμε δημόσια το ερώτημα, άραγε κ. Πρόεδρε της Ένωσης Θεσσαλονίκης οι Αστυνομικοί της ΓΑΔΘ τι κατηγορίας Αστυνομικοί είναι, κατά την άποψή σας;

Γνωστοποιούμε ακόμη στον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης ότι με το να πραγματοποιουνται ανοιχτά Δ.Σ. σε αίθουσες πολυτελών ξενοδοχείων, στα οποία και συγκεντρώνονται μόνο περίπου 30 συνάδελφοι και αυτοί στην συντριπτική τους πλειοψηφία εκλεγμένοι συνδικαλιστές αναταλάσσοντας απόψεις σε φιλοσοφικό και ιδεολογικο επίπεδο, χωρις δράσεις και στα οποία Δ.Σ. δεν συμμετέχει κανένας εκπρόσωπος της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας παρά μόνο συνδικαλιστές και κάποιοι λιγοστοί μή εκλεγμένοι συνάδελφοι, το μόνο που καταφέρνει, είναι να επιβαρύνει τα λειτουργικά έξοδα και το ταμείο της Ένωσης Θεσσαλονίκης, δηλαδή στην ουσία, όλα τα μέλη που καταβάλλουν το πόσο των 5 ευρώ ως συνδρομή.

Θα πρέπει κάποια στιγμή ο “λαϊκισμός” και ο “στρουθοκαμιλισμός” επιτέλους να εκλείψουν ώστε να καταφέρουμε να κοιτάμε κατάματα τα προβλήματα που μας απασχολούν, μακριά και πέρα από κάθε ιδιοτέλεια και μικροσυνδικαλιστικό – μικροπαραταξιακό συμφέρον!

Τέλος, καλούμε τον πρόεδρο της Ένωσης Θεσσαλονίκης να μας γνωρίσει, στην παρούσα φάση:

  • Γιατί δεν καταγγέλλει τη φυσική και την πολιτική Ηγεσία για όλη αυτή την αδικία;
  • Γιατί δεν καταγγέλλει το Υπουργείο για την κατάργηση των 6.700 θέσεων Αστυφυλάκων πανελλαδικά, αλλά και το Αρχηγείο για την μετέπειτα απόφαση του, που βασίστηκε σε αυτή του Υπουργείου, όπου μεγάλο μέρος από αυτές τις 6.700 θέσεις που διαγράφηκαν, απλά με μια διοικητική απόφαση, να είναι από τη Θεσσαλονίκη, οφθαλμοφανώς δυσανάλογα σε σχέση με άλλες περιοχές και ιδιαίτερα σε σχέση από την Αττική;
  • Γιατί δεν ζητάει τις προτάσεις της ΓΑΔΘ για όλα αυτά και τι έχει κάνει για όλες αυτές τις καταστρατήγησεις ωραρίων των συναδέλφων εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού;

Είναι ανάγκη η Ένωση να μην διαχωρίζει τους συναδέλφους ανάλογα με τις Υπηρεσίες που υπηρετούν, όπως δηλαδή ότι ευθύνονται οι Κεντρικές Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης.

Ευθύνονται κύριοι του προεδρείου οι αποφάσεις των Υπουργών και των υψηλόβαθμων αξιωματικών.

ΣΚΑΥ Θεσσαλονίκης
Μέλος Ε.Κ.Α.

διαβάστε επίσης:

Γιατί έγινε τόσο ξαφνικά η παραίτηση του προέδρου της Ένωσης Θεσ/νίκης;

skay_thess_600_300

SKAY_SLOKAN

Find, Like, Share / skaythess facebook, twitteryoutubeinstagram

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …