Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Τι πρέπει να περιέχει το φαρμακείο των διακοπών σας

Τι πρέπει να περιέχει το φαρμακείο των διακοπών σας

Εάν έχετε ένα καλά εξοπλισμένο φαρμακείο, θα είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε τους πόνους ή τα μικροατυχήματα που μπορεί να προκληθούν χωρίς  συμβουλή γιατρού. Παρακάτω είναι μια λίστα με τα απαραίτητα που πρέπει να συμπεριλάβετε στο φαρμακείο των διακοπών σας.

 1. Θερμόμετρο
 2. Αντισηπτικό

Ρωτήστε το φαρμακοποιό σας να σας συστήσει ένα καλό αντισηπτικό διάλυμα ή να αγοράσει ένα έμπιστο αγαπημένο όπως το Bedatine. Βεβαιωθείτε ότι το καπάκι είναι σφραγισμένο. Αν πρέπει να καθαρίσετε μια πληγή και δεν έχετε αντισηπτικό διάλυμα μαζί σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αλατούχο διάλυμα.

 1. Διαλύματα πλύσης ματιών

Τα διαλύματα πλύσης ματιών θα πρέπει να φυλάσσονται σε ξεχωριστά σφραγισμένα φιαλίδια για να εξασφαλιστεί ότι παραμένουν αποστειρωμένα. Αν δεν έχετε διαλύματα πλύσης ματιών του εμπορίου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθαρό, βρασμένο νερό που έχει κρυώσει.

 1. Αντιισταμινικά

Περιλαμβάνουν την μάρκα που συνήθως διατηρούν σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των αλλεργικών αντιδράσεων.

 1. Επίδεσμοι

Είναι πολύ χρήσιμοι σε περίπτωση διαστρέμματος. Χρησιμοποιήστε τα με μια κομπρέσα πάγου.

 1. Παυσίπονα

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει διάφορα είδη ανάλογα με τις ανάγκες των ενηλίκων και των παιδιών.

 1. Άλλα προϊόντα πρώτης ανάγκης

Αυτά περιλαμβάνουν παραμάνες για να ενώσετε τους επιδέσμους, ένα μικρό φακό για να σας βοηθήσει να βρείτε θραύσματα ή να εξετάσετε πληγή το βράδυ, δραμαμίνη για να αντιμετωπίσετε τη ναυτία και προϊόντα για την αντιμετώπιση τσιμπημάτων. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε επαρκή ποσότητα οποιασδήποτε φαρμακευτικής αγωγής ακολουθείτε ή τουλάχιστον μια έγκυρη συνταγή από το γιατρό σας.

Πότε να ζητήσετε ιατρική βοήθεια αμέσως

Οι περισσότερες ιατρικές καταγγελίες κατά τη διάρκεια των διακοπών δεν είναι έκτακτης ανάγκης και μπορούν να αντιμετωπιστούν με τα περιεχόμενα του φαρμακείου σας. Θα πρέπει, ωστόσο, να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια αμέσως αν κάποιος:

 • σταματήσει να αναπνέει
 • έχασε τις αισθήσεις του
 • υπέστη μια βαθιά πληγή και αιμορραγεί αφειδώς
 • υπέστη σοβαρό έγκαυμα
 • κατανάλωσε κάτι δηλητηριώδες
 • δαγκώθηκε από ζώο ή φίδι
 • τρυπήσει ένα αυτί ή μάτι.

Όταν τελειώσει κάτι από το κουτί πρώτων βοηθειών σας, αντικαταστήστε το αμέσως έτσι το ώστε να παραμένει καλά εφοδιασμένο. Επίσης, ελέγξτε τις ημερομηνίες λήξης για όλα τα περιεχόμενά του τακτικά. Ρωτήστε το φαρμακοποιό σας για το πώς να χειριστείτε μικρές ιατρικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και μη διστάσετε να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια όταν δεν ξέρετε τι να κάνετε.

πηγή: pharmacynews.gr

SKAYTHESS-LOGO

Find, Like, Share / skaythess facebook, twitteryoutubeinstagram

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …