Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Νέα οχήματα για την Ελληνική Αστυνομία μέσω ΕΣΠΑ

Νέα οχήματα για την Ελληνική Αστυνομία μέσω ΕΣΠΑ

Ζητήματα κοινής συνεργασίας στην κατεύθυνση της ασφάλειας του πολίτη αποτέλεσαν το αντικείμενο συνάντησης μεταξύ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και του γενικού αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλίας υποστράτηγου Δημητρίου Κοτσιάφτη.

«Μέσω του ΕΣΠΑ στηρίξαμε με 1,9 εκατ. Ευρώ την Τροχαία της Θεσσαλίας, εκσυγχρονίσαμε τον εξοπλισμό της σε μια προσπάθεια αναβάθμισης του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη. Ο στόλος της Τροχαίας, λόγω της εκτεταμένης χρήσης των οχημάτων αλλά και της παλαιότητας του εξοπλισμού χρειαζόταν ανανέωση για να μπορεί να παρέχει ασφαλείς συνθήκες διακίνησης στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας. Με τα έργα αυτά στοχεύσαμε στην ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών με θετικά αποτελέσματα στην οδική ασφάλεια και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Παράλληλα συζητήσαμε για θέματα κοινής συνεργασίας στην κατεύθυνση διασφάλισης του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη που αποτελεί ύψιστο καθήκον» τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός.
Όπως έγινε γνωστό μέσω του ΕΣΠΑ υπήρξε προμήθεια για την Τροχαία της Περιφέρειας Θεσσαλίας:
– 25 οχήματα 4×4
– 4 οχήματα διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων τύπου «van»
– 25 αστυνομικά οχήματα
– 10 δίκυκλες μοτοσικλέτες
– 20 αλκοολόμετρων
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι ενδεχόμενες προϋποθέσεις για την προμήθεια και νέου εξοπλισμού από το ΕΣΑΠ 2014-2020.

πηγή: ert.gr

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …