Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Επίδομα ανεργίας σε σπουδαστές των ΙΕΚ

Επίδομα ανεργίας σε σπουδαστές των ΙΕΚ

Καθορίστηκε από τον ΟΑΕΔ με ποιες προϋποθέσεις οι σπουδαστές τόσο των δημόσιων όσο και των ιδιωτικών των ΙΕΚ μπορούν να πάρουν επίδομα ανεργίας, ανεξάρτητα αν η φοίτησή τους στο Ι.Ε.Κ. ξεκινάει κατά τη διάρκεια της επιδότησης τους ή προηγείται αυτής..

Έτσι:

– Αν επιδοτούμενος άνεργος εγγραφεί σε πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης σε δημόσιο ή ιδιωτικό Ι.Ε.Κ., θα συνεχιστεί κανονικά η καταβολή της τακτικής επιδότησης ανεργίας παράλληλα με την κατάρτισή του και θα διατηρεί την ιδιότητα του ανέργου καθόλη τη διάρκεια της τακτικής επιδότησης.

– Αν σπουδαστής Ι.Ε.Κ., κατά τη διάρκεια της φοίτησής του, εφόσον ταυτόχρονα απασχολούνταν σε εξαρτημένη απασχόληση και μετά τη λήξη ή λύση αυτής, πληροί τις προϋποθέσεις να επιδοτηθεί λόγω ανεργίας, τότε δύναται να εγγραφεί κανονικά στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και να λάβει τακτική επιδότηση ανεργίας παράλληλα με τη φοίτηση του.

Και στις δύο ανωτέρω περιπτώσεις, ο σπουδαστής Ι.Ε.Κ. θα μπορεί να παραμείνει εγγεγραμμένος στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ωστόσο η διάρκεια κατάρτισής του στα Ι.Ε.Κ. από την επομένη της λήξης της τακτικής επιδότησης, δεν θα υπολογίζεται στο χρόνο ανεργίας του.

Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης σε ΙΕΚ οι σπουδαστές εξακολουθούν να έχουν τις υποχρεώσεις των ανέργων να παρουσιάζονται στον ΟΑΕΔ στα προβλεπόμενα χρονικά διαστήματα. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν τους καταβάλλονται οποιαδήποτε επιδόματα δικαιούνται, τα οποία μπορούν ακόμα και να παραγραφούν.

πηγή: oenet.gr

SKAYTHESS-LOGO_SLOGAN_SINADELFO_600x300_diko_mou

Find, Like, Share / skaythess facebook, twitteryoutubeinstagram

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …