Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Aπόψεις / Τι μπορούμε να κάνουμε εάν δεν ικανοποιηθεί η αίτηση μετάθεσης μας – Υπόδειγμα αίτησης

Τι μπορούμε να κάνουμε εάν δεν ικανοποιηθεί η αίτηση μετάθεσης μας – Υπόδειγμα αίτησης

Συνάδελφοι, βάσει του π.δ. 100/03 (Κώδικας Μεταθέσεων Αστυνομικού προσωπικού) δεν μπορείτε να κάνετε προσφυγή εάν το αίτημά σας δεν ικανοποιηθεί.

Προσφυγή, κατά τον ειδικό για εμάς τους Αστυνομικούς Κανονισμό (π.δ. 100/03), μπορούν να υποβάλουν μόνο όσοι συνάδελφοι επιθυμούν ακύρωση ή τροποποίηση ή αναστολή της μετάθεσης που διέταξε το αρμόδιο Συμβούλιο Μεταθέσεων, σύμφωνα με το ανώτερο προεδρικό διάταγμα.

Όμως σύμφωνα με το Διοικητικό Δίκαιο (Κώδικας Διοικητικής Δικονομίας) και ειδικότερα βάσει του Κωδικα Διοικητικης Διαδικασίας, το άρθρο 24 του 2690/99, μπορείτε, εφόσον δεν ικανοποιήθηκε το εγγραφο αίτημά σας, να υποβάλετε εκ νέου μία έγραφη “αίτηση θεραπείας – ιεραρχική προσφυγή“, με την την οποία να ζητάτε την επανεξέταση του νόμιμου αιτήματός σας και βεβαια καλό θα ήταν αιτιολογημενα και τεκμηριωμένα να αναφέρετε και νέα στοιχεία τα οποία να βοηθούν περισσότερο τη Διοίκηση, ώστε να αποφασίσει να δεχτεί το αίτημά σας και να διατάξει τη μετάθεσή σας.

Τα υπηρεσιακά και κοινωνικά κριτήρια του άρθρου 3 του π.δ. 100/03, είναι αυτά στα οποία πρέπει με συγκεκριμένα επιχειρηματα να αναφέρεστε πιο πολύ, προσκομίζοντας και άλλα έγγραφα στοιχεια εφόσον χρειάζεται.

Αυτό μπορεί να γίνει για όλες τις περιπτώσεις των αιτήσεων μεταθέσεων είτε για Τακτικές Μεταθέσεις με υπηρεσιακα και κοινωνικά κριτηρια και εντός και εκτός της αυτής περιοχής μεταθέσης (ΓΑΔΑ, ΓΑΔΘ και ΔΑ Νόμων χώρας) είτε πρόκειται για ΑυτοτελείςΚεντρικές Υπηρεσίες είτε για τις εξαιρέσεις ειτε για τις Εσωτερικές Μεταθέσεις κλπ.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι μεταθέσεις και γενικότερα οι μετακινησεις (αποσπάσεις, προσωρινές μετακινήσεις, τοποθετήσεις κλπ) Αστυνομικών είναι διοικητικές πράξεις, και ως εκ τούτου το Διοικητικό Δίκαιο είναι σίγουρα ανώτερο από το π.δ. 100/03 και γι’ αυτό εξάλλου και οι μεταθέσεις ακυρώνονται με αποφασεις Διοικητικών Δικαστηρίων.

Επίσης, είναι απαράδεκτο και Αντισυνταγματικό, νομικά και ηθικά και υπηρεσιακά, το ίδιο σε σύνθεση Συμβούλιο Μεταθέσεων να διατάζει και να αποφασίζει και σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό για διοικητικές πράξεις. Αυτό απαιτείται και πρέπει άμεσα να τροποποιηθεί.

Γι’ αυτό πολλές μεταθέσεις ακυρώνονται (μετά από μεγάλο όμως χρονικό διάστημα, εκτός εάν υπάρχει προσωρινή διαταγή του αρμόδιου δικαστή) από τα Διοικητικά Δικαστήρια.

Το υπόδειγμα της αίτησης είναι το εξής:

ΑΙΤΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ – ΙΕΡΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ

(Κατά το άρθρο 24 του ν. 2690/99)

Του (βαθμός, ΑΓΜΣ, επώνυμο ονομα Υπηρεσία)

ΠΡΟΣ: (Ανώτερη Υπηρεσια που απέρριψε το αίτημά σας, ιεραρχικά μέσω της Υπηρεσίας που υπηρετειτε)

Σας αναφέρω ότι είχα υποβάλει αίτηση μετάθεσης για (αναγράφετε την Υπηρεσία οποιαδήποτε επιπέδου στην οποία είχατε αιτηθεί τη μετάθεσή σας). Με την υπ. αριθ. (αριθμός πρωτοκόλλου) διαταγή σας πληροφορήθηκα οτο το αίτημά μου δεν έγινε δεκτό.

Παρακαλώ πολύ όπως επανεξέτασει το αίτημά μου το Συμβούλιο Μεταθέσεων σας και γι’ αυτό το λόγο σας αναφέρω τους εξής νόμιμους και αληθείσως λόγους:

Για οτιδήποτε χρειαστείτε ή για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε μαζί μας προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Παπαδάκης Θεόφιλος
Ειδικός Γραμματέας Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Επικεφαλής Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης – μέλος ΕΚΑ

Τηλ. επικοινωνίας:
6979972444 WIND
6937431378 VODAFONE CU 
6980252956 COSMOTE WU

SKAYTHESS-LOGO_SLOGAN_SINADELFO_600x300_diko_mou

Find, Like, Share / skaythess facebook, twitteryoutubeinstagram

 

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …