Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Γιατί δεν εκδίδεται η εβδομαδιαία Υπηρεσία στη Γ.Α.Δ.Θ.;

Γιατί δεν εκδίδεται η εβδομαδιαία Υπηρεσία στη Γ.Α.Δ.Θ.;

Η Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης, ως συνδικαλιστικός οργανισμός – συνδυασμός, έπειτα από έντονα παράπονα πολλών Αστυνομικών και από σχετική έρευνα που έκαναν τα μέλη της σε πολλές Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στις υφιστάμενες Υπηρεσίες επιπέδου Τμήματος των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Ασφάλειας, Αστυνομικών Επιχειρήσεων και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, ενημερώνει ότι διαπιστώθηκε πως δεν εφαρμόζεται ο νόμος όσον αφορά την ανακοίνωση της εβδομαδιαίας υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα ενώ υποχρεωτικά προβλέπεται, βάσει του άρθρου 1 παράγραφο 7 του π.δ. 394/01 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 1 του π.δ. 173/13, ότι ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ -υποχρεωτικά για όλους τους εργαζόμενους Αστυνομικούς- ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΩΡΑ 14:00 ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΩΡΑ 06:00, δυστυχώς, αυτό δεν τηρήθηκε για χθες Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016.

Σήμερα, Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 το πρόγραμμα εργασίας – ανακοίνωση υπηρεσίας δεν εκδόθηκε όπως προβλέπει το Π.Δ. 394/01 σε πολλές Υπηρεσίες της ΓΑΔΘ, όπως ενδεικτικά αναφέρουμε, ήτοι σε διμοιρίες ΥΑΤ και ΥΜΕΤ Θεσσαλονίκης, σε Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε Υπηρεσίες Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Επειδή αυτό είναι αντίθετο στην ανωτέρω διάταξη του νόμου, καλούμε τον κ. Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης να διατάξει, σε όλες τις Υπηρεσίες δικαιοδοσίας του, την υποχρέωση για την τήρηση της εβδομαδιαίας έκδοσης υπηρεσίας και να κάνει τον έλεγχο για ποιους λόφους δεν εκδόθηκαν οι εβδομαδιαίες υπηρεσίες.

Στη σύγχρονη εποχή οφείλουμε ως εκλεγμένοι συνδικαλιστές να κάνουμε τις νόμιμες παρεμβάσεις μας για την προστασία των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας.

skay_thess_600_300

SKAY_SLOKAN

Find, Like, Share / skaythess facebook, twitteryoutubeinstagram

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …