Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Συνάντηση της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Κεντρικής Μακεδονίας με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

Συνάντηση της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Κεντρικής Μακεδονίας με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

eakm_titlos

Θεσσαλονίκη 24 Ιουνίου 2016

ΘΕΜΑ : « Συνάντηση της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Κεντρικής Μακεδονίας με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ » .

Το Προεδρείο της Ένωσής Αξ/κων Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία και του Α΄ Αντιπροέδρου της Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α. (κ. Αριστείδη ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗ) συναντήθηκε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ στα πλαίσια των προγραμματισμένων επισκέψεων του στην Βόρεια Ελλάδα παρουσία και του Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγου κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ .

Η Ένωσή μας συνεχάρη και κατ ιδίαν τον κ. Αρχηγό για την προτροπή –εντολή προς τους διοικούντες το Σώμα Αξιωματικούς, να απουσιάσουν από την Υπηρεσία, τουλάχιστον ένα 15νθημερο ,κάνοντας χρήση της θερινής τους αδείας αλλά και να λαμβάνουν μια ημερήσια ανάπαυση εβδομαδιαίως , υποχρεωτικά, ανεξάρτητα από το φόρτο εργασίας και τις αυξημένες επιχειρησιακές ανάγκες , πράγμα το οποίο επισημάνθηκε σε όλες τις πρόσφατες συναντήσεις των στελεχών του Σώματος.

Το Προεδρείο στην συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα που υφίστανται από την διαχείριση του ήμισυ σχεδόν πληθυσμού των προσφύγων στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας , υποβάλλοντας το πάγιο αίτημα για ενίσχυση όλης της Περιφέρειας καθώς και της Θεσσαλονίκης σε προσωπικό καθώς και σε νέους Υπαστυνόμους στους οποίους παρατηρείται έλλειψη τα τελευταία έτη . Αιτήματα τα οποία άλλωστε είναι γνωστά και γίνονται τεράστιες προσπάθειες και από τον Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος για την επίλυση τους .

Ακόμη αναφέρθηκε το πρόβλημα το οποίο ξεκίνησε στην Δ.Α. Χαλκιδικής με την έλλειψη προσωπικού , καθώς οι αποσπάσεις μαζί με την διάθεση των δοκίμων αστυφυλάκων αδυνατούν να δώσουν λύση σε έναν Νομό ο οποίος κατά τους θερινούς μήνες τους οποίους διανύουμε δέχεται έναν τεράστιο αριθμό τουριστών .

Ο Αρχηγός από την πλευρά του , δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τόσο το θέμα της ενίσχυσης της Γ.Α.Δ.Π.Κ.Μ. και της Γ.Α.Δ.Θ. όσο και της Δ.Α. Χαλκιδικής ώστε εντός των προσεχών ημερών να δοθεί λύση . Ζήτησε ακόμη από την Ένωση να προβάλλει και να αναπτύξει όσα θεσμικά ζητήματα μπορεί , ώστε με κοινή προσπάθεια , να δοθούν , στην δύσκολή σημερινή οικονομική συγκυρία , λύσεις σε χρόνια θεσμικά προβλήματα τα οποία βρισκόντουσαν για καιρό στο συρτάρι , δίνοντας έτσι στο Αστυνομικό προσωπικό μία αίσθηση αλληλοκατανόησης και εκτίμησης για το έργο το οποίο προσφέρουν στην κοινωνία .

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

eakm_ypografes

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …