Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Πόσοι αστυνομικοί φρουρούν μέλη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης

Πόσοι αστυνομικοί φρουρούν μέλη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης

Το ζήτημα της αστυνομικής φρουράς που διατίθεται σε πολιτικά πρόσωπα… πρώτης γραμμής έρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Η λίστα που βρίσκεται… κρυμμένη στο συρτάρι του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

Το θέμα επαναφέρει στην δημοσιότητα η στήλη του ΒΗΜΑτοδότη. Και παρουσιάζει… με αριθμούς την αστυνομική φρουρά του ίδιου του πρωθυπουργού, αλλά και υπουργών και σημαντικών προσώπων της αντιπολίτευσης.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ως κίνηση για να εκθέσει τους πολιτικούς της αντιπάλους μάλλον πρέπει να εκληφθεί η σπουδή με την οποία κυβερνητικά στελέχη άρχισαν να κυκλοφορούν μια λίστα με την αστυνομική φρουρά που διαθέτουν οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες, οι δικαστικοί και οι δημοσιογράφοι.

Η συγκεκριμένη λίστα δείχνει ότι στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, έχουν διατεθεί μόνο επτά φρουροί, ωστόσο όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, “οι πάντες γνωρίζουν ότι έχει πολύ περισσότερους”.

Αντιθέτως, για τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με τη λίστα, έχουν διατεθεί 46 αστυνομικοί, συν επτά αυτοκίνητα, συν έξι μηχανές και 42 αστυνομικοί στο σπίτι του.

Η… κρυμμένη λίστα του Τόσκα

Το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας πως οι πληροφορίες αυτές ετέθησαν υπ’ όψιν του (καθ’ ύλην αρμόδιου) υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, ο οποίος είπε πως “τον πραγματικόν κατάλογο της φρουράς των πολιτικών κτλ τον έχω φυλαγμένο στο συρτάρι μου και σε αυτόν γίνονται τροποποιήσεις”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι “κόβει” φρουρά από πολιτικούς, δικαστικούς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους για να ενισχύσει αστυνομικά τμήματα ή περιπολίες στους δρόμους.

“Αλλά αυτοί που κυκλοφορούν τη λίστα”, συνεχίζει το δημοσίευμα, “επιμένουν ότι αυτή είναι και δίνουν ένα πρόσθετο στοιχείο. Η ΝΔ έχει συνολικά 73 βουλευτές τους οποίους φρουρούν 317 αστυνομικοί, ενώ 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φρουρούν μόνο 102 αστυνομικοί, σημειώνοντας ότι ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν τη φρουρά. Βεβαίως δεν περιλαμβάνει στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους υπουργούς”.

Παππάς, Σκουρλέτης, Τσακαλώτος, Σταθάκης, Φλαμπουράρης

Το δημοσίευμα αναφέρει πως το Νο 2 του Μαξίμου, τον Νίκο Παππά, φρουρούν εννέα αστυνομικοί, ενώ του έχουν διαθέσει κι ένα αστυνομικό αυτοκίνητο (δηλαδή δύο περισσότεροι από ό, τι στον πρωθυπουργό), ενώ για τον Πάνο Σκουρλέτη διατίθεται φρουρά έξι αστυνομικών και για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο φρουρά οκτώ αστυνομικών, συν ένα αυτοκίνητο, το ίδιο και για τον Γιώργο Σταθάκη.

Για τον Αλέκο Φλαμπουράρη επισήμως στη φρουρά είναι καταγεγραμμένοι 13 αστυνομικοί (ενώ επειδή υπήρξε τρεις φορές στόχος επιθέσεων του διατίθενται πολύ περισσότεροι αστυνομικοί, περίπου 80).

Ο Νίκος Φίλης έχει φρουρά εννέα αστυνομικών, στον Παύλο Πολάκη έχουν διαθέσει επτά αστυνομικούς συν μία μηχανή. Στην Θεανώ Φωτίου διατίθενται έξι αστυνομικοί και στην Σία Αναγνωστοπούλου επτά.

Οι της… αντιπολίτευσης

Συνεχίζοντας, ο ΒΗΜΑτοδότης αναφέρει πως στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη έχουν διατεθεί 13 αστυνομικοί συν δύο αυτοκίνητα, συν τρεις μηχανές, συν εννέα αστυνομικοί και δύο αυτοκίνητα στο σπίτι.

Στον πρώην υπουργό, Χαράλαμπο Αθανασίου, διατίθενται έξι αστυνομικοί, συν ένα αυτοκίνητο, συν πέντε αστυνομικοί στο σπίτι του.

Και ο κατάλογος συνεχίζεται με την σημείωση ότι τη μεγαλύτερη φρουρά διαθέτει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Για τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη έχουν διατεθεί 17 αστυνομικοί, συν κάποιες μηχανές και ακόμη 20 αστυνομικοί στο σπίτι του. Η Φώφη Γεννηματά φέρεται να διαθέτει φρουρά 20 ατόμων, ο Δημήτρης Κουτσούμπας 15 και ο Βασίλης Λεβέντης 10.

πηγή: pronews.gr

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …