Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Οι πενταψήφιοι αριθμοί που “καίνε” τους καταναλωτές – Τι αναφέρει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών

Οι πενταψήφιοι αριθμοί που “καίνε” τους καταναλωτές – Τι αναφέρει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών

Ο “καυτός “φάκελος με τις καταγγελίες διαβιβάσθηκε στην ΕΕΤΤ
Στον… αέρα είναι ακόμη η έρευνα της Εθνικής Επιτροπής και Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων μετά από καταγγελίες που είχε κάνει ο υπηρεσιακός υπουργός, Νίκος Χριστοδουλάκης, το περασμένο Σεπτέμβριο.
Σημαντικό πρόβλημα δημιούργησε και η απεργία των δικηγόρων.
Το bankingnews σε ερώτηση προς την ΕΕΤΤ έλαβε της εξής απάντηση:
«Ανάλογα με τα αποτελέσματα των ελέγχων, διενεργούνται οι σχετικές ακροάσεις από την ΕΕΤΤ προς περαιτέρω διερεύνηση τυχόν παραβάσεων κι επιβολή κυρώσεων.
Οι ακροάσεις αναμένεται να συνεχισθούν μετά τη λήξη της αποχής των δικηγόρων και οι όποιες αποφάσεις της ΕΕΤΤ σε συνέχεια των ακροάσεων θα εκδοθούν μετά τον διορισμό νέου Προέδρου στην Ολομέλεια της ΕΕΤΤ».

Οι αριθμοί που οι χρεώσεις πέφτουν… βροχή

Οι γραμμές 901-ΧΧΧΧΧΧΧ και 909-ΧΧΧΧΧΧΧ:
Τηλεφωνικές κλήσεις προς ή/και αποστολή/λήψη sms προς/από αριθμούς των σειρών αυτών χρεώνονται βάσει της εμπορικής πολιτικής των εταιριών.
Οι πενταψήφιοι αριθμοί των σειρών 14ΧΧΧ, 190ΧΧ έως 196ΧΧ, 1980Χ έως 1985Χ και 54ΧΧΧ: Τηλεφωνικές κλήσεις προς ή/και αποστολή/λήψη sms προς/από αριθμούς των σειρών αυτών χρεώνονται βάσει της εμπορικής πολιτικής των εταιριών.

Οι γραμμές με σταθερή χρέωση

Γραμμές 806-ΧΧΧΧΧΧΧ, 812-ΧΧΧΧΧΧΧ, 825-ΧΧΧΧΧΧΧ, 850-ΧΧΧΧΧΧΧ και 875-ΧΧΧΧΧΧΧ:
Τηλεφωνικές κλήσεις προς ή/και αποστολή sms προς αριθμούς των σειρών αυτών χρεώνονται με τιμολόγιο που είναι προκαθορισμένο και κοινό για όλες τις εταιρίες, ενώ το κόστος (σε ευρωλεπτά/λεπτό κλήσης ή ανά sms) σηματοδοτείται από το δεύτερο και τρίτο ψηφίο του 10ψήφιου τηλεφωνικού αριθμού.
Για παράδειγμα, κλήση σε οποιονδήποτε αριθμό της σειράς 825-ΧΧΧΧΧΧΧ χρεώνεται με €0,25/λεπτό.
Οι καταναλωτές για να προστατευθούν από τις υπέρογκες χρεώσεις για μηνύματα που λαμβάνουν στο κινητό τους τηλέφωνο από πενταψήφιους αριθμούς θα πρέπει να ζητούν άμεσα από τον πάροχο να τους βάλει φραγή εισόδου σε μηνύματα που προέρχονται από πενταψήφιο αριθμό.
Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας όμως αφήνουν τις εταιρείες που διαχειρίζονται τους αριθμούς «φωτιά» με αποτέλεσμα τα… αποκαλυπτήρια να γίνονται με την έκδοση του λογαριασμού ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τα 500 ευρώ το μήνα και να φθάνει ακόμη και τα 1000 ευρώ.
Στο στάδιο της αποστολής των μηνυμάτων οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν αποκαλύπτουν το κόστος ανά μήνυμα αφού ένα μέρος των εισπράξεων πηγαίνει στη δική τους τσέπη.

Νίκος Θεοδωρόπουλος

ntheo@bankngnews.gr

πηγή: bankingnews.gr

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …