Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Μεγαλύτερες απώλειες για τα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων (τροπολογία)

Μεγαλύτερες απώλειες για τα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων (τροπολογία)

Η τροπολογία Κατρούγκαλου το βράδυ της Τετάρτης φέρνει μεγαλύτερες περικοπές στο εφάπαξ που θα πάρουν οι υπάλληλοι του Δημοσίου, ακόμη και εκείνοι που είναι στην αναμονή για χρόνια. Όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα, με την τροπολογία αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ καθώς παγώνουν οι μισθοί στα επίπεδα που είχαν διαμορφωθεί στην πενταετία 2009-2013. Θα πάρουν δηλαδή εφάπαξ που αντιστοιχεί όχι στην τελευταία πενταετία, αλλά όποτε και αν αποχωρήσουν το εφάπαξ θα υπολογιστεί με το 60% των ετών ως το 2013.

Η αλλαγή αυτή σημαίνει ότι τόσο όσοι αποχωρήσουν από δω και πέρα, αλλά και όσοι ήδη αποχώρησαν και ήταν στο “περίμενε” για χρόνια θα έχουν μειώσεις στο τελικό ποσό που θα λάβουν της τάξης του 22%. Οι απώλειες θα είναι μεγαλύτερες για όσους αποχωρήσουν από το 2014 και μετά καθώς δεν θα υπάρχει συνυπολογισμός των αποδοχών τους, ό,τι είναι να λάβουν θα υπολογιστεί ως το 2013. Από το 2013 και μετά δεν μετρούν οι αποδοχές, από το 2014 και ύστερα οι ασφαλισμένοι απλά θα παίρνουν πίσω τις εισφορές τους.

Όσοι αποχωρήσουν από το 2020 και ύστερα θα πάρουν επιστροφή των εισφορών από το 2014 και ύστερα και το 60% των αποδοχών από το 2009 ως το 2013. Οι μόνοι που δεν επηρεάζονται επί της ουσίας είναι όσοι αποχώρησαν το 2014.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

πηγή: aftodioikisi.gr

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …