Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Επιστρατεύουν drones στη μάχη κατά των αυθαίρετων

Επιστρατεύουν drones στη μάχη κατά των αυθαίρετων

Μέχρι και drones θα επιστρατεύσει το υπουργείο Περιβάλλοντος στη μάχη κατά των αυθαίρετων.

Από τον ερχόμενο Οκτώβριο η ηγεσία του υπουργείου σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει εκτός από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και δορυφόρους, αεροφωτογραφίες, ενώ θα ξεκινήσει το ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των κτιρίων, προκειμένου να εμποδιστεί η επέκταση της αυθαίρετης δόμησης και να εντοπιστούν όσοι ιδιοκτήτες δεν θα έχουν έως τότε τακτοποιήσει τις αυθαίρετες κατασκευές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», από το υπουργείο εξηγούν ότι πλέον δεν θα υπάρχουν οριζόντια πρόστιμα για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων και οι ιδιοκτήτες θα κληθούν πριν από την εφαρμογή του νέου νόμου να δηλώσουν όλα τα στοιχεία του κτιρίου τους (ενεργοποιώντας το μέτρο της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίων), καταβάλλοντας ένα μικρό ποσό που ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί το ύψος του.

Όσοι ιδιοκτήτες δεν το κάνουν και οι παραβάσεις διαπιστωθούν αργότερα από τη διασταύρωση των στοιχείων, τότε, σε σχέση με αυτούς που το έκαναν, θα έχουν διαφορετική αντιμετώπιση στην καταβολή των προστίμων.

«Με τον νέο νόμο εστιάζουμε στην πρόληψη. Κύριο μέλημά μας είναι να αποτυπώσουμε ποιες αυθαίρετες κατασκευές υπάρχουν πριν από τον Ιούλιο του 2011 αφού δεν έχουμε συνολική εικόνα της κατάστασης», δηλώνει στην εφημερίδα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης. «Η δήλωση των στοιχείων δεν είναι υπόσχεση νομιμοποίησης, αλλά ένταξη σε μια διαδικασία νομιμοποίησης».

πηγή: sofokleousin.gr

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …