Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / 7 πράγματα που συμβαίνουν κάθε χρόνο στα πασχαλινά οικογενειακά τραπέζια

7 πράγματα που συμβαίνουν κάθε χρόνο στα πασχαλινά οικογενειακά τραπέζια

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, οι γονείς σου κάνουν την πολύ σημαντική ανακοίνωση της εβδομάδας: Σε ποιο συγγενικό σπίτι θα πάτε για φαγητό το βράδυ της Ανάστασης και πού την Κυριακή του Πάσχα;Κι επειδή το ελληνικό Πάσχα έχει μια ευρεία σημασία, ιδού τα 7 πράγματα που συμβαίνουν σχεδόν πάντα, στα καθιερωμένα και παραδοσιακά ελληνικά τραπέζια:

1. Με το που καθίσεις, όλοι σου οι συγγενείς σε βομβαρδίζουν με ερωτήσεις τύπου «Πτυχίο πήρες ή όχι ακόμα;», «Μήπως σιγά σιγά πρέπει να παντρευτείς;» και πολλές, πολλές ακόμη, μέχρι να μετανιώσεις που πήγες.

2. Τουλάχιστον ένα άτομο θα γκρινιάζει για ένα φαγητό που δεν του αρέσει (κλασικό παράδειγμα το αρνί), η μαμά/οικοδέσποινα/γιαγιά θα πει αμέσως τις 32.000 εναλλακτικές συνταγές που έχει ετοιμάσει.

3. Τουλάχιστον ένα άτομο θα βρίσκεται πάνω από το κινητό του – πιο πιθανό είναι να είναι ένα από τα μικρά σου ξαδελφάκια – και κάποιος θείος θα πει “πωπω, τι κακή κι αυτή η τεχνολογία, είδες πώς έχουν γίνει τα παιδιά”.

4. Η γιαγιά σου θα προσπαθήσει να σου ταΐσει με το ζόρι ένα φαγητό που δε σου αρέσει, γιατί είναι η γιαγιά σου και γιατί «τίποτα δεν τρως, πετσί και κόκκαλο έγινες». Σε περίπτωση που δεν σου το πει, μάλλον πρέπει να ξεκινήσεις δίαιτα.

5. Τα ματς-μουτς στην αρχή κάθε επίσκεψης, μαζί με τα σχόλια «καλέ πόσο μεγάλωσε αυτό, πώς άλλαξε έτσι, πώς ομόρφυνε».

6. Το τραπέζι που έχει πάνω αμέτρητη ποσότητα φαγητού, η οποία αρκεί για να χορτάσει όλη η οικογένεια κ να έχει φαγητό για τον υπόλοιπο μήνα.

7. Και, φυσικά, η στιγμή μετά από το φαγοπότι, που όλοι είναι καθισμένοι/ημιλιπόθυμοι στις καρέκλες τους και ξαφνικά νιώθουν ξανά ζωντανοί, όταν σερβίρεται το γλυκό. Let the games begin!

Και του χρόνου!

πηγή: seleo.gr

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …