Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Όσοι ξεχνούν στο βωμό της εξουσίας τις θυσίες του Έλληνα Αστυνομικού, καθώς και του υπόλοιπου λαού, θα έρθει η ώρα που θα λάβουν την απάντηση τους.

Όσοι ξεχνούν στο βωμό της εξουσίας τις θυσίες του Έλληνα Αστυνομικού, καθώς και του υπόλοιπου λαού, θα έρθει η ώρα που θα λάβουν την απάντηση τους.

Με αφορμή την ασφαλιστική λαίλαπα που μεθοδεύεται με διαδικασίες του κατεπείγοντος από πλευράς της κυβερνήσεως για τον κλάδο μας, το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό! Στα πλαίσια της συνολικής αυτής προσπάθειας-αγώνα για τη δικαίωση μας και την ανατροπή του προς ψήφιση ασφαλιστικού νομοσχεδίου, η Σ.Κ.Α.Υ. και τα μέλη της μετέχουν με κάθε νόμιμο τρόπο και σε κάθε επίπεδο.

Αναδημοσιεύουμε την τοποθέτηση-παρέμβαση για το φλέγον αυτό ζήτημα, σε γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, του μέλους μας, εκλεγμένου συνδικαλιστή και μέλους του Δ.Σ. της Ε.Α.Υ.Θ. Λάζαρου ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ.   

« Μάλλον κάπου μπερδεύτηκα με όσα δρομολογούνται για το ασφαλιστικό …
Δεν ξέρω τι είναι πιθανότερο με όσα ζούμε καθημερινά;
Στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε άραγε;
Εκτός βέβαια αν συμβαίνει και τίποτα χειρότερο. …
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Το 2014 το ανώτατο δικαστήριο της χώρας με απόφαση του κατόπιν προσφυγής μας, έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές που μας είχαν επιβληθεί ως κλάδος από το δεύτερο μνημόνιο (Ν.4093/12). Μέχρι εδώ όλα καλά, μιας και η ανεξάρτητη δικαστική εξουσία έκανε το αυτονόητο.
Διαβάζοντας το σκεπτικό της απόφασης και ο πλέον αδαής αντιλαμβάνεται ότι αυτή στηρίχθηκε στο δομικό στοιχείο που κατατάσσει το λειτούργημα που επιτελούμε, στην ανώτατη βαθμίδα αναγκαιότητας για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας.
Αυτό πρακτικά μας εντάσσει στο στενό πυρήνα του κράτους με ότι αυτό σημαίνει. ..
Το παραμύθι όμως έχει και δράκο. ..
Πέραν της δικαστικής εξουσίας υπάρχει και η πολιτική εξουσία η οποία οφείλει να σέβεται βάσει συντάγματος την πρώτη. Όταν κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και μάλιστα υπάρχουν φόβοι σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο η απόφαση της πρώτης να γίνει κουρελόχαρτο (όχι πως δεν είναι ήδη με τα πεπραγμένα κάποιων), τότε μπορούμε να κάνουμε λόγο για τον απόλυτο εκτροχιασμό. …!
Ο Έλληνας Αστυνομικός τα έξι μνημονιακά έτη που πέρασαν έδωσε τα πάντα για να σταθεί η χώρα μας στα πόδια της και συνεχίζει να αγωνίζεται για την αξιοπρέπεια του ίδιου άλλα και της χώρας του.
Όσοι ξεχνούν στο βωμό της εξουσίας τις θυσίες του, καθώς και του υπόλοιπου λαού, θα έρθει η ώρα που θα λάβουν την απάντηση τους. Μακάρι το κακό που θα έχει γίνει μέχρι τότε να είναι το μικρότερο δυνατόν. …
Ας σκεφτούν λοιπόν καλύτερα όσα πρόκειται να ψηφίσουν κάποιοι την ερχόμενη Κυριακή… »
Λάζαρος ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ
Μέλος του Δ.Σ της Ε.Α.Υ.Θ
Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ
Μέλος Σ.Κ.Α.Υ Θεσσαλονίκης.

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …