Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Aπόψεις / Προτάσεις της Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης για την εξοικονόμηση των ισοδύναμων:

Προτάσεις της Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης για την εξοικονόμηση των ισοδύναμων:

Επειδή η κατάσταση των εργαζομένων Αστυνομικών έχει φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης, τόσο από εργασιακής – ασφαλιστικής πλευράς, όσο και από οικονομικής και επειδή δεν είναι δυνατόν να μειωθεί περισσότερο ο πενιχρό μισθός μας, βάσει και της δεύτερης απόφασης του ΣτΕ, θα πρέπει, επιτέλους, να γίνει εξοικονόμηση για τα περίφημα ισοδύναμα μέτρα που ψήφησε την Κυριακή 22/5/2016 η Βουλή (σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μας εδώ).

Η Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης ως ενεργός συνδικαλιστικός φορέας προτείνει κάποια αυτονόητα πράγμα, για τα οποία δυστυχώς κάποιοι δεν θέλουν να αποδεχτούν:

  1. Άμεση αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και εξοικονόμηση και ανθρώπινου δυναμικού και μεγάλων χρηματικών ποσών από τα ενοίκια. Στις μέρες μας το Δημόσιο πληρώνει περίπου 20.000.000 ευρώ για μίσθωση κτιρίων για στέγαση Υπηρεσιών, παρόλο που έγινε κάποια μείωση αυτών το 2011 με μνημονιακό Νόμο, από τα οποία πολλά εξ αυτών δεν πληρούν τους όρους υγιεινής και ασφάλειας για Αστυνομικές Υπηρεσίες. Να χρησιμοποιηθούν και τα πολλά αχρησιμοποίητα ακίνητα του Δημοσίου.
  2. Άμεση μείωση του αριθμού των οργανικών θέσεων των ανωτάτων αξιωματικων του Σώματος (Αντιστράτηγοι, Υποστράτηγοι και Ταξίαρχοι). Στη σημερινή εποχή υπάρχουν 5 Αντιστράτηγοι, 20 Υποστράτηγοι και 65 Ταξίαρχοι, όταν πριν από κάποια έτη και με το ίδιο περίπου οργανόγραμμα γενικά της Αστυνομίας, ο αντίστοιχος αριθμός ήταν μόλις 3 Αντιστράτηγοι, 10 Υποστράτηγοι και 30 Ταξίαρχοι.
  3. Άμεση μείωση των πολυδάπανων εκπαιδεύσεων στο εξωτερικό των Αξιωματικών και να προτιμούνται αρχικά όσοι μπορούν μόνοι τους να καλύψουν το κόστος των μετακινήσεων στο εξωτερικό, αφού είναι σίγουρο ότι υπάρχουν συνάδελφοι που θα μπορούσαν.
  4. Άμεσα να διερευνήσει το Υπουργείο και το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας το κόστος της χρήσης υπηρεσιακών οχημάτων από υψηλόβαθμους αξιωματικούς, καθώς και το κόστος από τη χρήση των υπηρεσιακών κινητών τηλεφώνων και να μειωθεί περαιτέρω η χρήση όλων αυτών.
  5. Άμεση μείωση των εξόδων ασφάλειας και αυτά να κατανέμονται και να χορηγούνται με πιο αυστηρές διαδικασίες.
  6. Μείωση των συνεχόμενων μετακινήσεων των Αστυνομικών από τον ένα Νομό σε άλλον για τη λήψη Αστυνομικών μέτρων και των Ειδικών Υπηρεσιών, αφού τις περισσότερες φορές, όπως αποδείχτηκε ήταν υπερβολικές και άσκοπες αυτές οι μετακινήσεις.
  7. Κοστολόγηση όλων των επιδόσεων και των κοινοποιήσεων εγγράφων που πραγματοποιούνται από το Αστυνομικό προσωπικό, αφού όπως γνωρίζουμε αυτές είναι αρμοδιότητα άλλων Υπουργείων και Υπηρεσιών του Δημοσίου όπως παράδειγμα Υπουργείο Δικαιοσύνης και Εθνικής Άμυνας, Οργανισμοι ΟΤΑ (Δήμοι και Περιφερειες) κλπ.
  8. Άμεση εφαρμογη του ν. 3938/2011 και της σχετικής ΚΥΑ που προβλέπουν ότι για τη χρήση Αστυνομικών Υπαλλήλων από ιδιώτες θα πρέπει να καταβάλει μίσθωμα ο ιδιώτης για οτιδήποτε επιθυμεί. Παράδειγμα τα μέτρα στις αθλητικές εκδηλώσεις, στα εγκαίνια καταστημάτων, σε αφίξεις ιδιωτών επίσημων προσώπων κλπ. Είναι καιρός να τελειώσει η άποψη ότι ο Αστυνομικός πρέπει να πηγαίνει σε κάθε εκδήλωση μέτρα γιατί τον πληρώνει το Δημόσιο.

Δεν δεχόμαστε καμιά μείωση και κανέναν πάγωμα κύριοι της Κυβέρνησης!

Επιτέλους, τολμήστε να επιλύσετε τα χρόνια προβλήματα – πάρεργα της Ελληνικής Αστυνομίας και θωρακίστε την περισσότερο για να προσφέρει καλύτερη ασφάλεια στον πολίτη αναβαθμίζοντας τον ρόλο της!

skay_thess_600_300

SKAY_SLOKAN

SKAY LOGO PRESENTATION B

Find, Like, Share / skaythess facebook, twitteryoutubeinstagram

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …