Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / ΗΠΑ: Ύποπτος για παιδική πορνογραφία κρατείται επ’ αόριστον επειδή αρνείται να αποκρυπτογραφήσει σκληρούς δίσκους

ΗΠΑ: Ύποπτος για παιδική πορνογραφία κρατείται επ’ αόριστον επειδή αρνείται να αποκρυπτογραφήσει σκληρούς δίσκους

Ο δικηγόρος του υποστηρίζει ότι η εντολή για παροχή πρόσβασης στο σκληρό δίσκο παραβιάζει την αρχή της μη αυτοενοχοποίησης

Ένας άνδρας στη Φιλαδέλφεια, ύποπτος για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, κρατείται εδώ και εφτά μήνες στη φυλακή, μετά από την άρνησή του να συμμορφωθεί με εντολή δικαστηρίου να αποκρυπτογραφήσει δύο προστατευμένους με κωδικό σκληρούς δίσκους του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ύποπτος δεν έχει καταδικαστεί ακόμα για εγκλήματα παιδικής πορνογραφίας, αλλά παραμένει φυλακισμένος επειδή αρνείται να ξεκλειδώσει τους δύο σκληρούς δίσκους, ενώ δεν πρόκειται να αποφυλακιστεί μέχρι να συμμορφωθεί πλήρως με την εντολή του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με το Arstechnica, η υπόθεση αυτή αποτελεί άλλη μια περίπτωση που αποδεικνύει την συστηματική προσπάθεια των αρχών των Η.Π.Α. να αποκτήσουν τρόπο πρόσβασης σε κρυπτογραφημένα δεδομένα, βασιζόμενες μάλιστα στον ίδιο νόμο (link is external), τον οποίο είχε επικαλεστεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα κινητά της Apple στη γνωστή υπόθεση.

Ο δικηγόρος του θύματος υποστηρίζει ότι η επ’ αόριστον φυλάκισή του αντίκειται στα ανθρώπινα δικαιώματά του, καθώς δεν έχει υπάρξει ακόμα καταδίκη του για τέλεση του εγκλήματος, ενώ έχει διάγει έντιμο πρότερο βίο, προσθέτοντας ότι η εντολή για παροχή πρόσβασης στο σκληρό δίσκο παραβιάζει την αρχή της μη αυτοενοχοποίησης.

πηγή: arstechnica.com, lawspot.gr

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …