Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Βασίλης Μαρτζάκλης – Ένας ΗΡΩΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ !

Βασίλης Μαρτζάκλης – Ένας ΗΡΩΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ !

Ο Ανθυπαστυνόμος Μαρτζακλής Βασίλειος γεννήθηκε το 1979 στην Ανδραβίδα Ηλείας και υπηρετούσε σε Υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών.

Τραυματίστηκε θανάσιμα την 11-05-2014, στη προσπάθεια του να ακινητοποιήσει και να  συλλάβει δράστη, που αποπειράθηκε να διαρρήξει οικία.

Ας θυμηθούμε όμως τι συνέβη…..

«Η Ελληνική Αστυνομία θρηνεί τον θάνατο ενός ακόμη αστυνομικού, του 35χρονου Αρχιφύλακα Βασιλείου Μαρτζάκλη, πατέρα δύο παιδιών, που έχασε την ζωή του προσπαθώντας να διασφαλίσει το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας, εκτός υπηρεσίας, αλλά εν ώρα καθήκοντος προς την κοινωνία». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Δένδιας, σχετικά με τη δολοφονία του Αρχιφύλακα Βασιλείου Μαρτζάκλη στην Ανδραβίδα Ηλείας,  κατά την προσπάθειά του να συλλάβει δράστη απόπειρας διάρρηξης και συμπλήρωσε:

«Eκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας εκφράζω τη βαθιά οδύνη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τη σύζυγο, τα παιδιά του και όλους τους οικείους του». Με εντολή του Υπουργού, οι σημαίες σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας και στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα κυματίζουν σήμερα μεσίστιες.

Το περιστατικό συνέβη όταν ο άτυχος 35χρονος αστυνομικός που υπηρετούσε στη Δίωξη Ναρκωτικών Πύργου προσπάθησε να βοηθήσει έναν συνομήλικό του φίλο και γείτονα, που αντιλήφθηκε έναν διαρρήκτη να προσπαθεί να εισέλθει στο σπίτι του. Ο δράστης μαχαίρωσε και τραυμάτισε τον ιδιοκτήτη και επίσης μαχαίρωσε και τραυμάτισε θανάσιμα τον αστυνομικό που προσπάθησε να τον συλλάβει. Ο 30χρονος Έλληνας ΡΟΜΑ ληστής εντοπίστηκε στη συνέχεια και συνελήφθη και όπως προέκυψε ήταν σεσημασμένος κακοποιός. Είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί για υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων.

πηγή: thraki.com.gr

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …