Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Αυτά είναι τα νέα “νόμιμα” ναρκωτικά που κατακλύζουν την Ευρώπη

Αυτά είναι τα νέα “νόμιμα” ναρκωτικά που κατακλύζουν την Ευρώπη

Η εκπομπή Insiders, του Euronews, πραγματοποίησε έρευνα για τα θανατηφόρα ναρκωτικά, που κυκλοφορούν στην Ευρώπη και αποκαλύπτει ποια είναι

Με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις από τη Γερμανία, την Ιρλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία η εκπομπή Insiders ερευνά την τεράστια έκταση που έχει πάρει το θέμα των συνθετικών ναρκωτικών ουσιών.
Η νέα μόδα στην Ευρώπη είναι τα legal highs, τα νόμιμα ναρκωτικά. Πωλούνται σε μορφή σκόνης ή χαπιών προς 10 ευρώ η δόση μέσα σε ελκυστικά, πολύχρωμα σακουλάκια.

Τι τα κάνει νόμιμα; Η πώλησή τους δεν έχει απαγορευτεί για την ώρα. Για ποιο λόγο; Οι παραγωγοί τους περιμένουν διαρκώς νέους ελέγχους που σχετίζονται με νέες χημικές ουσίες.

Η Ιρλανδία έχει ήδη ψηφίσει νόμο για την απαγόρευσή τους, κάτι που αναμένεται να γίνει και στη Μεγάλη Βρετανία τον Μάιο.

Στη Γερμανία η εκρηκτική άνοδος της χρήσης της κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης αποδίδεται και στην δημοφιλή τηλεοπτική σειρά Breaking Bad με ήρωα έναν καθηγητή χημείας που παρασκευάζει το επικίνδυνο ναρκωτικό.

Εκπροσωπώντας το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τα Ναρκωτικά και την εξάρτηση από τα ναρκωτικά, ο Άντριου Κάνινγκχαμ μίλησε στην εκπομπή για τους τρόπους αντιμετώπισης των νέων ουσιών.

πηγή: euronews.com

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …