Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας

Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας

eakm_titlos

Αριθ. Πρωτ.: 22                                                                 Θεσσαλονίκη 21 Απριλίου 2016

ΘΕΜΑ :  ‘’ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ”

Τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο “GRAND HOTEL PALACE“, οι εργασίες της ετήσιας Γενική Συνέλευσης της Ένωσή μας. Τα ζητήματα που εθίγησαν, μεταξύ άλλων, ήταν το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό καθεστώς, το ΤΕΑΠΑΣΑ, η τροποποίηση του πλαισίου των διατάξεων θεμάτων Αξιολόγησης, Κρίσεων και Προαγωγών των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και ο ρόλος της Αστυνομίας κατά τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης.

Στη Γενική συνέλευση παρέστησαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας κ ΦΡΑΓΚΟΣ Νικόλαος, ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Υπεύθυνος στον Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ Σταύρος, ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του Κ.Κ.Ε κ. ΔΕΛΗΣ Ιωάννης, ο Υποστράτηγος ε.α. και εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα των Σωμάτων Ασφαλείας κ. ΧΑΡΙΣΗΣ Θέμης και ο πρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. κ. ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης. Επίσης, παρέστησαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης καθώς και διαφόρων πολιτικών φορέων.

Εκ μέρους της φυσικής ηγεσίας παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ, ο οποίος τόνισε την άψογη, μέχρι σήμερα, συνεργασία του με όλους τους συναδέλφους για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει το σύνολο των δυνάμεων της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο. Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Ένωσής μας απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Αντιστράτηγο για την προσφορά του συνδικαλιστικό κίνημα, καθόσον, ως  μέλος επί σειρά ετών του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.ΑΞΙ.Α., εκπροσώπησε επάξια Το σύνολο των Ελλήνων Αξιωματικών.

Κατά το χαιρετισμό του ο κ. ΦΡΑΓΚΟΣ Νικόλαος, αφού ευχαρίστησε την Ένωση μας για την πρόσκληση, αναφέρθηκε στο ζήτημα του Ασφαλιστικού. Επισήμανε, ότι σύμφωνα με τη δομή του Νέου Νομοσχεδίου, ανεξαρτήτως εισφορών, θα παρέχεται από τον Προϋπολογισμό η Εθνική Σύνταξη των 384 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό της συντάξεως θα καλύπτεται ανταποδοτικά από τις εισφορές των εργαζομένων οι οποίες θα είναι ίδιες για όλους και θα φτάνουν στο ύψος του 20% του καθαρού εισοδήματος. Ολοκληρώνοντας, χαρακτήρισε το νέο σύστημα που θα εφαρμόσει ο ασφαλιστικός νόμος παραμετρικό, ευελπιστώντας σε αύξηση των συντάξεων μέσω της βελτίωσης της οικονομίας.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας κ. ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης αναφέρθηκε αρχικά στην Ηγεσία του Αρχηγείου της Αστυνομίας τονίζοντας ότι πλέον επιδεικνύει ένα διαφορετικό πρόσωπο δίνοντας λύσεις σε προβλήματα ανέξοδα, που υπάρχουν στην καθημερινότητα του Έλληνα Αστυνομικού και οι οποίες βρισκόντουσαν στα συρτάρια για καιρό. Επίσης, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό ζήτημα  λέγοντας πως η Αστυνομία πλέον καλείται να διαχειριστεί επίσημα το ζέον αυτό θέμα χωρίς την επιπλέον πρόσληψη προσωπικού και χωρίς την εφαρμογή του σχετικού Π.Δ. για την Υγιεινή των Αστυνομικών δυνάμεων, τονίζοντας, επιπρόσθετα, το βάρος το οποίο σηκώνουν οι Αξιωματικοί οι οποίοι Υπηρετούν σε Υπηρεσίες διαχείρισης του Μεταναστευτικού ζητήματος, λόγω των μη ξεκάθαρων κατευθύνσεων από την Διοίκηση. Ολοκληρώνοντας, ζήτησε συστράτευση όλων των συνδικαλιστικών δυνάμεων, χωρίς στείρες αντιπαραθέσεις .

Ο πρόεδρος της Ένωσής μας κ. ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Ιωάννης στην ομιλία του, πέραν των γενικότερων θεμάτων που έθιξε, τόνισε ιδιαίτερα, ως προς το προσφυγικό ζήτημα και την διαμορφούμενη κατάσταση, ότι οι Αστυνομικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με το οξύμωρο να καλούνται, σε μια κατάσταση ανομίας που έχει δημιουργηθεί de facto, να προστατεύσουν τη νομιμότητα και να διαφυλάξουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Ως προς τα ειδικά μισθολόγια και τις όποιες αλλαγές, που ενδεχομένως θα προωθήσει η κυβέρνηση, τόνισε ότι η απορρέουσα από τις διατάξεις του Συντάγματος, αρχή της ιδιαίτερης μισθολογικής μεταχειρίσεως των Αστυνομικών, αποτελεί μία πρόσθετη θεσμική εγγύηση που εξασφαλίζει την αποτελεσματική εκπλήρωση της αποστολής τους,  μέσω της ενίσχυσης  του ηθικού τους και είναι η ελάχιστη ανταμοιβή για το δύσκολο και γεμάτο απαιτήσεις έργο τους. Κατόπιν αυτών, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν επιτρέπεται καμία υποχωρητικότητα στις προθέσεις της κεντρικής εξουσίας για την όποια μεταβολή στη μισθολογική μεταχείριση ή τις συντάξεις των Αστυνομικών ».

Στο δεύτερο μέρος της Συνελεύσεως, πραγματοποιήθηκαν κατά σειρά ομιλίες του Διδάκτωρ του Δ.Π.Θ. κ. ΦΥΛΑΚΤΟΥ Κων/νου, με θέμα κυρίως την νομική υπόσταση των θεμάτων που προκύπτουν από την διαχείριση του Μεταναστευτικού, από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Αστυνομικού Υποδιευθυντή κ. ΠΛΑΤΙΑ Κων/νου, όπου με παραδείγματα και αριθμούς αποσαφηνίστηκε το μεγαλύτερο μέρος του υπό διαπραγμάτευση νέου Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου.

Τέλος, εγκρίθηκε από τους συνέδρους ο διοικητικός και οικονομικός  απολογισμός της Ένωσής μας.

Στις εργασίες της Γενικής Συνελεύσεως της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας παρευρέθησαν ακόμη, πλήθος Αξιωματικών και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων.

eakm_ypografes

 

DSC_0340

DSC_0347

20160418_resized

 

 

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …