Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις για εισοδήματα προηγούμενων ετών

Τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις για εισοδήματα προηγούμενων ετών

alexandroupoli

Αλεξανδρούπολη, 4 Απριλίου 2016
Αριθ. Πρωτ.:502/3/1

ΠΡΟΣ: ΜΕΛΗ ΜΑΣ
ΘΕΜΑ: Τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις για εισοδήματα προηγούμενων ετών.

Μετά από συνάντηση που είχαμε με αρμόδιο υπάλληλο της ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης , σας ενημερώνουμε ότι για τις αναδρομικές αποδοχές που εμφανίζονται στη βεβαίωση αποδοχών έτους 2015 και αφορούν τα έτη 2012, 2013, 2014, μέχρι στιγμής ισχύουν τα κάτωθι:
Θα πρέπει να καταθέσουμε για κάθε έτος ξεχωριστά και σε δύο αντίτυπα τροποποιητικές δηλώσεις. Οι δηλώσεις αυτές θα είναι χειρόγραφες και όχι μέσω TAXISnet (διαδικτυακά ), και θα κατατεθούν από τον κάθε υπόχρεο στην αρμόδια ΔΟΥ όπου ανήκει .
Η προθεσμία για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων -λόγω αναδρομικών μισθών προηγουμένων ετών-, εκπνέει στο τέλος του φορολογικού έτους στο οποίο εκδόθηκαν οι βεβαιώσεις αποδοχών, δηλαδή την 31-12-2016 και μέχρι τότε δεν θα υπάρχουν κυρώσεις. Αντίθετα όποιοι καταθέσουν τις τροποποιητικές δηλώσεις μετά την 31-12-2016 θα υποστούν τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος (Πρόστιμο ).
Τα έντυπα για τις δηλώσεις μπορείτε να τα κατεβάσετε από την σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και συγκεκριμένα από ΕΔΩ:

Επειδή ακόμη δεν έχει ανοίξει το σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων, καλό θα είναι να περιμένουμε μερικές μέρες, για να δούμε ποια ποσά θα εμφανίσει το σύστημα ως έσοδα του 2015, και στη συνέχεια να προχωρήσουμε στις παραπάνω ενέργειες. Εάν υπάρχει κάποια αλλαγή θα σας ενημερώσουμε με νέα ανακοίνωση.

alexandroupoli1

Δείτε επίσης

Κάρτα μέλους της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης – Τα προνόμια που παρέχει

Η κάρτα μέλους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης είναι ο πιο άμεσος και έγκυρος τρόπος …