Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Τηλεφωνική γραμμή αρωγής προς τις κακοποιημένες γυναίκες έθεσε σε λειτουργία ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη

Τηλεφωνική γραμμή αρωγής προς τις κακοποιημένες γυναίκες έθεσε σε λειτουργία ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη

Ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή αρωγής και επικοινωνίας που παρέχει δωρεάν συμβουλευτική νομική στήριξη σε γυναίκες οι οποίες έχουν υποστεί κακοποίηση, έθεσε σε λειτουργία ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

Πρόκειται για την τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας με αριθμό 2313322006 η οποία θα λειτουργήσει πιλοτικά κάθε Τρίτη 17:30-19:30 και Τετάρτη 17:00-19:00 μέχρι τέλη Ιουνίου. Στις κλήσεις των γυναικών θα απαντούν και θα δίνουν τις νομικές συμβουλές και την υποστήριξη τους οι εθελόντριες δικηγόροι -μέλη του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης- κυρίες Ιφιγένεια Παραστατίδου και Θάλεια Νάστα.

«Στόχος μας είναι η συγκεκριμένη δράση να συνδεθεί το συντομότερο δυνατό στο κοινωνικό δίκτυο του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε με κάθε μέσο που διαθέτουμε τις γυναίκες-θύματα κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας» σημειώνει ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Από τη μεριά της η αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού & Νεολαίας, Ανατολή Κωνσταντινίδου που έχει την ευθύνη της δράσης, επισημαίνει: «Στο πλαίσιο της εκστρατείας του δήμου μας για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και γενικότερα της κακοποίησης των γυναικών, με εντολή του δημάρχου μας Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, προχωρήσαμε πιλοτικά στην λειτουργία της γραμμής άμεσης βοήθειας προς την κακοποιημένη γυναίκα. Η λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής θα μας επιτρέψει να καταγράψουμε τα περιστατικά και τα είδη της κακοποίησης, ενώ το επόμενο βήμα θα είναι η σύνδεση αυτής της γραμμής με τις κοινωνικές δομές του δήμου μας».

Να σημειωθεί ότι από τα Ηνωμένα Έθνη έχει οριστεί η 25η Νοεμβρίου ως η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών με στόχο να θυμίζει κάθε χρόνο ότι η βία -σωματική, σεξουαλική, ακόμα και λεκτική- δεν είναι απλά το άθροισμα μεμονωμένων περιστατικών που σοκάρουν, αλλά μια μάστιγα που επηρεάζει όχι μόνο τα θύματά της αλλά την κοινωνία στο σύνολό της. Θύματα κακοποίησης και βίας θεωρούνται οι γυναίκες που υφίστανται σωµατική κακοποίηση, ψυχολογική, συναισθηµατική ή λεκτική βία, οικονοµική βία, είτε έχουν υποστεί βιασµό ή απόπειρα βιασµού, έχουν υπάρξει θύµατα πορνείας ή trafficking, έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, σε κοινωνικό χώρο ή στην οικογένεια.

πηγή: thestival.gr

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …