Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / «Μαζεύω καπάκια Μοιράζω χαμόγελα»

«Μαζεύω καπάκια Μοιράζω χαμόγελα»

Η δράση που αλλάζει τον κόσμο.

Είναι γεγονός πως διανύουμε μια περίοδο αστάθειας και οικονομικής κρίσης σαν χώρα. Μέσα σε όλες αυτές τις κακουχίες, κάποιοι άνθρωποι βρήκαν χρόνο και τρόπο να κάνουν τη ζωή και τον κόσμο μας καλύτερο. Όλοι μας μπορούμε να προσφέρουμε κάτι για να δούμε μια μικρή αλλαγή, ένα χαμόγελο και έναν άνθρωπο να ξεχειλίζει συναισθήματα.

Τον Αύγουστο του 2014, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρόδου πήρε την απόφαση να δράσει εθελοντικά, σε τοπικό επίπεδο ώστε να αλλάξει τη ζωή μερικών ανθρώπων. Η ομάδα σχεδίασε να μαζέψει πλαστικά καπάκια από διάφορα προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και με τη συνεργασία ενός εργοστασίου ανακύκλωσης να προσφέρει κάθε φορά σε έναν άνθρωπο με κινητικές δυσκολίες ή αναπηρία, την πολύτιμη βοήθειά της.

Σύντομα η δράση τους ξεπέρασε το νησί της Ρόδου και έγινε γνωστή σε όλη την Ελλάδα, με ανθρώπους από όλα τα σημεία να μαζεύουν πλαστικά καπάκια, τα οποία αποστέλλονται στη Ρόδο. Οι εθελοντές τα ξεχωρίζουν και όταν συλλεχθεί η ποσότητα που απαιτείται, το εργοστάσιο δίνει τα χρήματα στην ομάδα, που με τη σειρά της μέσω έρευνας αγοράς προμηθεύεται αναπηρικά αμαξίδια, εξειδικευμένα ορθοπεδικά είδη αλλά και πρόσθετα μέλη για να τα δωρίσει σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν.

Η δράση ονομάζεται : «Μαζεύω καπάκια Μοιράζω χαμόγελα» και κάνει ακριβώς αυτό που υποδηλώνει.

Δείτε παρακάτω μερικές άκρως χρήσιμες πληροφορίες ώστε να λύσετε τις όποιες απορίες προκύψουν και να ενημερωθείτε.

Είδος καπακιών: Τα καπάκια που συλλέγονται πρέπει να είναι πλαστικά από προϊόντα όπως: νερό, χυμό, γάλα, λάδι, απορρυπαντικά, μερέντα, παιδική κρέμα, νες καφέ, πουράκια.

Σημεία συλλογής: Στη σελίδα της ομάδας υπάρχει χάρτης με όλα τα σημεία συλλογής ανά την Ελλάδα και ανανεώνεται διαρκώς μιας και όλο και περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν μέρος. Μπορείτε να βρείτε εκεί τις περιοχές και τις οδούς.
Χάρτης: https://maps.google.com

Πως μπορεί κάποιος που ενδιαφέρεται να λάβει βοήθεια: Η οικογένεια ή και ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την ομάδα ώστε να μάθει ποια επίσημα έγγραφα χρειάζονται και που να τα προσκομίσει.

Κριτήρια: Το ποσοστό αναπηρίας και η οικονομική κατάσταση. Με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, η ομάδα επιλέγει να μαζεύει καπάκια για έναν άνθρωπο τη φορά. Μόλις ο στόχος τους επιτευχθεί, φτάνει η ώρα για τον επόμενο. Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί 4 αμαξίδια και όσο ο κόσμος συμμετέχει, τόσο πιο εύκολη είναι η συλλογή.

Η δράση δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και οι εθελοντές παίζουν καταλυτικό ρόλο.Με τη συλλογή πωμάτων μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε χωρίς να επιβαρυνθούμε. Απλά τοποθετήστε ξεχωριστά τα πλαστικά καπάκια και αυτά θα προσφέρουν χαμόγελο σε έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε:
Τηλέφωνο: 6943940438
Facebook: https://www.facebook.com/mazeuwkapakiamoirazwxamogela

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπεύθυνους – εθελοντές της δράσης και περισσότερο στην κυρία Ελευθερία Χατζηστεφανή για τις πολύτιμες πληροφορίες και το χρόνο που μας πρόσφερε.

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …