Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / 129 χρόνια και… κάτι στο Νίκο Μαζιώτη

129 χρόνια και… κάτι στο Νίκο Μαζιώτη

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 129 ετών καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Νίκος Μαζιώτης, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση “Επαναστατικός Αγώνας”.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου ήρθε για συνολικά τρία από τα τέσσερα άτομα που έχουν κατηγορηθεί σχετικά, δηλαδή εκτός από το Νίκο Μαζιώτη, για τους Αντώνη Σταμπούλο και το Γιώργο Πετρακάκο, αλλά όχι για την επίσης κατηγορούμενη Πόλα Ρούπα. Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Σταμπούλος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών, ενώ ο Γ. Πετρακάκος σε κάθειρξη 34 ετών.

Αναφορικά με την Πόλα Ρούπα, η οποία εξακολουθεί να καταζητείται από την πρωτόδικη δίκη, όταν αφέθηκε ελεύθερη μαζί με το Νικ. Μαζιώτη, λόγω παρέλευσης της 18μηνης κράτησής της, το δικαστήριο εκφώνησε την απόφασή του αναφορικά μόνο με τα πλημμελήματα, που της αποδίδονται, αφού για τις κακουργηματικές πράξεις η δικογραφία διαχωρίστηκε και θα δικαστεί για αυτά όταν και εφόσον συλληφθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απόντες από τη διαδικασία, ακόμη και σήμερα κατά την ημέρα εκφώνησης της ετυμηγορίας, ήταν οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου Νικ. Μαζιώτη. Κι αυτό γιατί η δικηγόρος δεν έλαβε άδεια από το ΔΣΑ, με αποτέλεσμα να απέχει υποχρεωτικά από τα καθήκοντά της. Όταν συνέβη αυτό, πριν μερικές συνεδριάσεις, ο Νίκος Μαζιώτης ζήτησε διορισμό δικηγόρου, ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε το αίτημά του παρελκυστικό και το απέρριψε, με αποτέλεσμα και την αποχώρηση του Νικ. Μαζιώτη από τη δικαστική αίθουσα.

Η καταδίκη των τριών κατηγορουμένων αφορούσε στις πράξεις που -κατά τη Δικαιοσύνη- διέπραξε ο Νικ. Μαζιώτης και οι συγκατηγορούμενοί του το διάστημα που ήταν καταζητούμενος. Μεταξύ των κατηγοριών που αντιμετώπιζαν οι κατηγορούμενοι είναι αυτές της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της έκρηξης με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Αμερικής στις 10.4.2014, της προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, των εκρήξεων καθώς και κατηγορίες για δύο ληστείες στη Κλειτορία και τα Μέθανα.

Τέλος, ο Νίκος Μαζιώτης κατηγορείται για απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά τη συμπλοκή του με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι τον Ιούλιο του 2014 οπότε και συνελήφθη τραυματισμένος.

πηγή: news247.gr

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …