Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Εκπαίδευση στην αντιμετώπιση «βρώμικης» βόμβας

Εκπαίδευση στην αντιμετώπιση «βρώμικης» βόμβας

Στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Βέλγιο,  μια εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε πριν μερικές μέρες, ίσως μας δείχνει τι μέλλει γενέσθαι.

Βρετανικές και αμερικανικές ειδικές δυνάμεις εκπαιδεύτηκαν  στην αντιμετώπιση «βρώμικης βόμβας»,  εναντίων εγκαταστάσεων ορόσημα (μουσεία, αθλητικές εγκαταστάσεις κτλ), στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια χημική επίθεση.

Ομάδες των βρετανικών και αμερικανικών ειδικών δυνάμεων εκπαιδεύτηκαν μυστικά , καθώς η χώρα προετοιμάζεται για μια χημική επίθεση. Οι χειριστές έλαβαν εκπαίδευση στην αντιμετώπιση Χημικών, Πυρηνικών, Ραδιολογικών και Βιολογικών ( ΧΒΡΠ ) απειλών,  από την COBRA , την ομάδα έκτακτης ανάγκης της Βρετανίας.

Η είδηση ​​έρχεται από το Βρετανό αρχηγό της αστυνομίας, Mark Rowley, ο οποίος είπε ότι η αιμοδιψής τρομοκρατική ομάδα ISIS, σχεδιάζει να διαπράξει μια σφαγή επί βρετανικού εδάφους.

Εμπειρογνώμονες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, εκπαιδεύτηκαν  με χειριστές από την SAS, την SBS και τη δύναμη Delta Force και των SEALS του αμερικανικού στρατού και του Ναυτικού.

Στην επιχείρηση συμμετείχε προσωπικό του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών μαζί με σαράντα χειριστές των παραπάνω ειδικών ομάδων, στα πλαίσια μιας άσκησης κατάρτισης, που σχεδιάστηκε στην αντιμετώπιση βρώμικων βομβών κάτω από την πίεση του χρόνου.

Η πρωτοβουλία κατάρτισης σχεδιάστηκε για να συμπεριλάβει τις βόμβες με  χημικά και ραδιενεργά υλικά.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε τέσσερις περιοχές στο κεντρικό Λονδίνο, αλλά το κοινό δεν γνώριζε τίποτα, αφού η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε με τη χρήση πολιτικών ρούχων και τη μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και μέσων μαζικής μεταφοράς.

Μπορείτε να διαβάστε περισσότερα  για τις Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ και να κατεβάσετε το εγχειρίδιο των Ranger

πηγή: militarydecisiongr.wordpress.com

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …