Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Το Αλφαβητάρι του κρατούμενου εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης

Το Αλφαβητάρι του κρατούμενου εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης

Οδηγό ενημέρωσης των κρατουμένων πάνω στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους εξέδωσε για πρώτη φορά το υπουργείο Δικαιοσύνης. Δείτε τι περιλαμβάνει:
 Οδηγός για κρατουμένους από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.  Εἰναι «Το Αλφαβητάρι του Κρατούμενου»,  που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Πρόκειται για έναν οδηγό ενημέρωσης των κρατουμένων πάνω στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Το έντυπο αυτό εκδίδεται για πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών σωφρονιστικών θεσμών και θα διανέμεται σ’ όλους τους «νεοεισερχόμενους» κρατουμένους.

 Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης, «με την έκδοση αυτή η χώρα μας ανταποκρίνεται στην διεθνή υποχρέωση που  προκύπτει από τους “Ελάχιστους Βασικούς Κανόνες για τη Μεταχείριση των Κρατουμένων” των Ηνωμένων Εθνών (Κανόνες του Μαντέλα) του 2015 (άρθρο 54) και τους “Ευρωπαϊκούς Σωφρονιστικούς Κανόνες” του Συμβουλίου της Ευρώπης». Η έκδοση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στα αντικείμενα που επιτρέπονται ή απαγορεύονται στη φυλακή, την υφ’ όρον απόλυση, το «βραχιολάκι», την κατ’ οίκον έκτιση της ποινής, τη θεραπεία (απεξάρτηση), τα «μεροκάματα», τα επισκεπτήρια, τα πειθαρχικά παραπτώματα και τις ποινές τους, το ωρολόγιο πρόγραμμα της φυλακής αλλά και τις βασικές  υποχρεώσεις του κρατουμένου.
Για το «Αλφαβητάρι του κρατούμενου» δούλεψαν στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης ενώ την εικαστική επιμέλεια και την έκδοση σε 6.000 αντίτυπα  ανέλαβε το Εθνικό Τυπογραφείο. Έτσι αφενός δεν απαιτήθηκαν πρόσθετες δαπάνες, αφετέρου αξιοποιήθηκαν ικανά στελέχη της σωφρονιστικής διοίκησης με γνώση και εμπειρία.
Το έντυπο εμπλουτίζεται με σχέδια και πίνακες που παραχώρησαν κρατούμενοι που φοίτησαν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Γεώργιος Ζουγανέλης και το Ι.Ε.Κ. Κορυδαλλού.

πηγή:  thetoc.gr

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …