Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Έρευνες αποδεικνύουν ότι η ακαταστασία κάνει καλό στην υγεία!

Έρευνες αποδεικνύουν ότι η ακαταστασία κάνει καλό στην υγεία!

Μέχρι τώρα πιστεύαµε ότι ένα συγυρισµένο σπίτι µας βοηθά να είµαστε ήρεµοι και χαλαροί. Λάθος! Μέχρι τώρα οι έρευνες είχαν δείξει το αντίθετο. Πως δηλαδή η ακαταστασία μας προκαλεί στρες και άγχος… άρα κάνει κακό και στην υγεία μας. Τώρα όμως Αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν το αντίθετο. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ήταν γνωστός για την ακαταστασία του.

messyroom

 

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα στις Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν πως το άγχος του να τα έχουμε όλα περιποιημένα, τακτοποιημένα και καθαρά μπορεί να μας κάνει κακό στην υγεία. Ζήτησαν λοιπόν από εθελοντές να απαντήσουν ειδικά ερωτηματολόγια για το πόσο καθαρό και τακτοποιημένο ήταν το γραφείο τους. Στην συνέχεια κλήθηκαν να κάνουν μια δωρεά, να διαλέξουν ανάμεσα στο να φάνε ένα μήλο ή μια σοκολάτα. Τα αποτελέσματα της έρευνας τους, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Psychological Science, έδειξαν πως οι άνθρωποι που δήλωσαν πως δεν έχουν τακτοποιημένο και καθαρό γραφείο έκαναν τις πιο υγιεινές επιλογές.

Αυτό, όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες ίσχυε ακόμα περισσότερο τις ημέρες των γιορτών. Τότε δηλαδή που οι πιο… καθαροί περίμεναν κόσμο σπίτι και η πίεση να είναι όλα στην εντέλεια ήταν ακόμα μεγαλύτερη, προκαλώντας τους άγχος και στρες. Σε παρόμοιο συμπέρασμα βγήκε και μια έρευνα που έκαναν πρόσφατα ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Groningen της Ολλανδίας.

πηγή: enallaxnews.gr

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …