Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Συνδικαλιστικά Νέα / Eπίσκεψη της Ένωσης στο νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης

Eπίσκεψη της Ένωσης στο νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη, 26 Φεβρουαρίου 2016

Αρ. Πρωτ.: 25/2016

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Σε συνέχεια των συναντήσεων της Ένωσής μας με την νέα Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, το Προεδρείο μας επισκέφθηκε τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο κ. Νικόλαο ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΚΗ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης ανέφεραν τα σημαντικότερα προβλήματα της ΓΑΔΘ που απαιτούν λύσεις. Συγκεκριμένα, αναλύθηκε το πρωτεύον ζήτημα των προσφυγικών ροών στη Βόρεια Ελλάδα και οι συνέπειες που θα επέλθουν στο αστυνομικό προσωπικό και τους συμπολίτες μας. Ήδη, οι περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης απασχολούνται στη φύλαξη και διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, ενώ παράλληλα πολλοί συνάδελφοι των ΖΗΤΑ και ΔΙΑΣ διατάσσονται ως σκοποί στην φύλαξη ευπαθών στόχων. Τονίσαμε ότι πρέπει άμεσα να επανεξεταστούν οι στόχοι που φυλάσσονται και να γίνει προσεκτικότερη κατανομή των δυνάμεων.

Εν συνεχεία, το Προεδρείο αναφέρθηκε στην έλλειψη οχημάτων, στην κακή κατάσταση των ήδη υπαρχόντων, καθώς και στις διαρκείς προσπάθειες της Ένωσής μας να συμπεριληφθούμε στο νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για ενίσχυση της ΓΑΔΘ με νέα οχήματα.

Η νομοθεσία για τον χρόνο εργασίας, την χορήγηση των ημερήσιων αναπαύσεων, την ανακοίνωση εβδομαδιαίας υπηρεσίας πολλές φορές αγνοείται από τους Διοικητές και επιβαρύνει τους συναδέλφους. Η Ένωσή μας ζήτησε από τον κ. Γενικό αυστηρότερες συστάσεις στους διοικούντες και έλεγχό τους όταν τα διατασσόμενα δεν τηρούνται όπως προβλέπεται.

Επειδή συχνά παρατηρείται κατασπατάληση δυνάμεων το Προεδρείο μας ζήτησε την επανεξέταση των διμοιριών της ΔΑΕΘ, οι οποίες είναι ιδιαίτερα ολιγομελείς, και την μείωση τους αριθμητικά.

Τέλος, επισημάνθηκε η μεταστέγαση του ΑΤ Λευκού Πύργου. Το Προεδρείο μας σημείωσε ότι για να μεταστεγαστεί η συγκεκριμένη Υπηρεσία, ο νέος χώρος θα πρέπει να καλύπτει απόλυτα τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Ο κ. Γενικός, έχοντας διατελέσει σε σημαντικές θέσεις της ιεραρχίας του Σώματος, έδειξε γνώστης των ζητημάτων και μας δήλωσε ότι προτίθεται να επιλύσει όσα ζητήματα άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η καλώς εννοούμενη διοίκηση πρέπει να είναι ευέλικτη και χωρίς αγκυλώσεις, και δήλωσε ότι προτίθεται να κάνει νέα αξιολόγηση των στόχων που φυλάσσονται και επανακαθορισμός τους, όπου είναι αναγκαίο.

Η Ένωσή μας ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που του έχει ανατεθεί. Ελπίζουμε η νέα Διοίκηση να επιλύσει τα χρόνια ζητήματα που μας απασχολούν και να μην περιοριστεί σε εθιμοτυπικές συναντήσεις και ευχολόγια.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος                                        ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

Πηγή: eayth.gr

Δείτε επίσης

Απαράδεκτο οι ψυχικά νοσούντες να αντιμετωπίζονται σαν κρατούμενοι

Δείτε το έγγραφο έξι συνδυκαλιστικών Ενώσεων της ΕΛ.ΑΣ.: Προς: Υφυπουργό Υγείας, αρμοδίας για Θέματα ψυχικής υγείας κα …