Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Αστυνομικά νέα / Πανελλαδικές 2016: Η προκήρυξη για τις Αστυνομικές Σχολές

Πανελλαδικές 2016: Η προκήρυξη για τις Αστυνομικές Σχολές

Εκδόθηκε η προκήρυξη για την εισαγωγή με τις Πανελλαδικές 2016 στις αστυνομικές σχολές, ενώ αναμένεται εντός του επόμενου διαστήματος να ανακοινωθεί και ο αριθμός εισακτέων.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε την προκήρυξη για την εισαγωγή υποψηφίων στην Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με τις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2016.

Οι αιτήσεις έχουν προθεσμία εως 7/3/2016. Ειδικότερα σύμφωνα με την προκήρυξη, διαγωνισμό για την εισαγωγή αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας για το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικού Λυκείου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προκηρύσσει η ΕΛ.ΑΣ.

Ο ακριβής αριθμός των εισαγομένων στη Σχολή, κατά κατηγορία, θα καθορισθεί με συμπληρωματική προκήρυξη, η οποία θα σας αποσταλεί μετά την έκδοση της προβλεπόμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Οι υποψήφιοι δύναται να συμμετάσχουν: α. Για το 10% των θέσεων που θα καλυφθούν από υποψηφίους που συμμετείχαν στις γραπτές πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2015 με το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως απόφοιτοι του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου ή Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) χωρίς νέα εξέταση. Ειδικά για το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017 δίνεται κατ’ εξαίρεση το δικαίωμα συμμετοχής στο 10% των θέσεων εισακτέων σε όσους είχαν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων Λυκείων το έτος 2014.

Οι θέσεις που αντιστοιχούν στο 10% του αριθμού εισακτέων, θα κατανεμηθούν στους υποψήφιους του έτους 201 4 σε ποσοστό 40% και στους υποψήφιους του έτους 201 5 σε ποσοστό 60%. β. Για το 90% των θέσεων που θα καλυφθούν από υποψηφίους που θα συμμετάσχουν με το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου ή Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) με γραπτές εξετάσεις. Οι υποψήφιοι αστυνομικοί μπορούν αν το επιθυμούν, να διαγωνιστούν με το σύστημα γραπτών εξετάσεων που ίσχυσε κατά το προηγούμενο εκπαιδευτικό έτος (2015¬2016), προκειμένου να διεκδικήσουν ποσοστό των θέσεων για τη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.

Το ποσοστό αυτό θα καθοριστεί με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αφού οριστικοποιηθεί ο αριθμός των υποψηφίων που θα διαγωνιστεί με το σύστημα αυτό [εφ’ εξής «ΠΑΛΑΙΌ ΣΎΣΤΗΜΑ»]. Εναλλακτικά, έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν να συμμετάσχουν με τους ίδιους όρους, προϋποθέσεις και διαδικασίες, στις γραπτές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην εν λόγω Σχολή, με το νέο σύστημα.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

Στις ειδικές κατηγορίες του άρθρου 42 του ν. 1481/1984 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, υπάγονται οι κατωτέρω περιπτώσεις υποψηφίων:

α) Πολύτεκνοι και τέκνα τους.

β) Τέκνα αναπήρων και θυμάτων πολέμου, καθώς και τέκνα αναπήρων ή θυμάτων εν ενεργεία ή εν συντάξει αστυνομικού προσωπικού ειρηνικής περιόδου.

γ) Τέκνα αναγνωρισμένων σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία ως αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

δ) Τέκνα ή εν χηρεία σύζυγοι αστυνομικού προσωπικού που έχασε τη ζωή του κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας ή εξαιτίας της υπηρεσίας.

ε) Ένα τέκνο Ελλήνων πολιτών που έχασαν τη ζωή τους ή έχουν ανικανότητα σε ποσοστό τουλάχιστον 67% συνεπεία τρομοκρατικής πράξης.

στ) Γονείς τριών ζώντων τέκνων και τέκνα τους.

Από τον αριθμό των εισαγομένων που θα καθοριστεί, ποσοστό 10% θα προέρχεται από υποψηφίους των παραπάνω περιπτώσεων (α), (β), (γ), (δ) και (ε) και ποσοστό 4% θα προέρχεται από υποψηφίους της περίπτωσης (στ).

Εάν ο αριθμός των επιτυχόντων υποψηφίων που ανήκουν στις ανωτέρω ειδικές κατηγορίες δεν καλυφτεί από τον αριθμό των θέσεων των κατηγοριών αυτών, οι θέσεις που υπολείπονται θα καλύπτονται από υποψηφίους επιλαχόντες της γενικής κατηγορίας, κατά φθίνουσα βαθμολογική σειρά.

Ομοίως, ο αριθμός των θέσεων που τυχόν δεν καλυφτεί από υποψηφίους της κατηγορίας του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου ή Ημερήσιου ΕΠΑ.Λ. χωρίς εξετάσεις, θα καλυφτεί από υποψηφίους της κατηγορίας του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου ή Ημερήσιου ΕΠΑΛ με εξετάσεις και αντίστροφα.

Προϋποθέσεις συμμετοχής των υποψηφίων στις εξετάσεις. Δικαίωμα συμμετοχής στις γραπτές εξετάσεις των μαθημάτων της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου, καθώς και για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση), για την εισαγωγή στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν ανθυπαστυνόμοι, αρχιφύλακες, υπαρχιφύλακες και αστυφύλακες, οι οποίοι: α) Δεν υπερβαίνουν το 30ο έτος της ηλικίας τους κατά την 31η Δεκεμβρίου του έτους διενέργειας των εξετάσεων, δηλαδή την 31-12-2016. Κατά συνέπεια, στον παρόντα διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι έχουν γεννηθεί από την 01-01-1987 και μεταγενέστερα. β) Είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών, που τους επιτρέπει τη συμμετοχή σε εξετάσεις για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) της Χώρας. γ) Έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά.

Διευκρινίζεται ότι ενώπιον της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής του Σώματος θα παραπεμφθούν, προς υγειονομική εξέταση, μόνο όσοι από τους επιτυχόντες στις εξετάσεις κληθούν για φοίτηση στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας. δ) Έχουν ευμενή πρόταση των ιεραρχικά προϊσταμένων τους, από την οποία θα προκύπτει ότι διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα και διαγωγή.

Συμμετοχή στις εξετάσεις – Δικαιολογητικά:

Οι υποψήφιοι, που πληρούν τις προϋποθέσεις και επιθυμούν να συμμετάσχουν στις προαναφερόμενες εξετάσεις πρέπει, αφενός να δηλώσουν τούτο στο μηχανογραφικό δελτίο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μέσα στις προβλεπόμενες από αυτό προθεσμίες, αφετέρου να υποβάλουν αυτοπροσώπως στις Υπηρεσίες τους, επιπέδου τουλάχιστον Αστυνομικού Τμήματος, ανυπερθέτως μέχρι την 7/3/2016

Πηγή: iPaideia.gr

Δημοσιευμένο: policenet.gr

Δείτε επίσης

Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες – Βίντεο της Ελληνικής Αστυνομίας

Συμβουλές και οδηγίες για τις απάτες και τη μεθοδολογία των δραστών στην ενότητα “Οδηγός του πολίτη” …